Tortuleţe „Ombré Style”

de simonacallas in Torturi, 3 Mar 2014 | 1562 vizualizari

 

Ombré provine din limba franceză şi literal s-ar traduce „nuanţat”. Stilul ombré conferă un aer rafinat în orice domeniu, de la îmbrăcăminte, păr, decoraţiuni, mobilier, chiar natură; şi până la arhitectură ori gastronomie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • o lingurita praf de copt.
  • Pentru crema:
  • 100 ml frisca lichida,
  • 200 g ciocolata alba.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortuleţe „Ombré Style”:

1. Se prepara blatul. Ouale se bat bine cu zaharul, apoi se adauga uleiul si faina (cernuta cu praful de copt) in ploaie.



Se imparte compozitia in 4 parti egale, care se coloreaza in nuante diferite cu colorant alimentar (se poate folosi si colorant vegetal, dar sunt mai greu de obtinut nuantele).



Se coc pe rand cele patru nuante in tava (cu diametru de circa 20 cm) tapetata cu hartie de copt. Dupa ce se racesc, se decupeaza in forma dorita (cerc, patrat etc.)



2. Pentru crema se incalzeste frisca la bain-marie (sau la cuptorul cu microunde), apoi se adauga ciocolata sfaramata si se amesteca usor, cu o spatula, pana cand se topeste ciocolata. Se lasa sa se raceasca la frigider, apoi se bate cu mixerul pana cand isi mareste volumul si se deschide la culoare.



3. Se asambleaza tortuletele, alternand straturi de blat (din fiecare nuanta) cu straturi de crema. Se orneaza dupa gust si inspiratie - cu crema, flori din pasta de zahar, ciocolata etc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortuleţe „Ombré Style”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

simonacallas 1

04.03.2014, 06:31

Pushaa, Aurelia, Bya Ralu, Olivee, va multumesc, cu drag

laura_n 1

04.03.2014, 16:48

tocmai pentru aceste nuante suave, sunt indicati colorantii naturali, gen suc sfecla, afine, morcov, etc!

simonacallas 1

16.03.2014, 19:02

Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Furnicuta
  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu spumă de zmeură şi ciocolată