Tozzetti by Laura Adamache

de aziz in Prajituri, 8 Ian 2011 | 2582 vizualizari

 

sint deliciosi si foarte aromati...http://adamache-laura.blogspot.com/2009/12/tozzetti.html

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 225 gr zahar
  • 200 gr alune(eu am pus migdale si nuci)
  • 35 ml ulei
  • o lingurita amoniac
  • o lingurita lapte caldut
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 pliculete zahar vanilinat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tozzetti by Laura Adamache:

alunele sau nucile ,migdalele se pun la prajit pe o tava in cuptor dupa care se scot si se lasa la racit(stai linga ele sa nu se faca scrum,eu nu am facut asa ceva)


.ouale, zaharul ,coaja de portocala, zaharul vanilinat se mixeaza impreuna pina isi dubleaza volumul si devin albicioase.


adaugam amoniacul stins cu lapte caldut si uleiul fara a ne opri din mixat.


se adauga faina iar la sf alunele sau nucile si migdalele.


aluatul este foarte moale .


Laura in reteta ei s-a ajutat de ceva faina pt a face un rulou care se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 25-30 minute.


cind devine aurie si se crapa putin la suprafata este gata .


se scoate din cuptor pe un gratar se lasa la racit dupa care se taie felii si se da din nou in cuptor 160 de grade de aceasta data pentru alte 10 minute cit sa se usuce.

 

TIPS-URI

1

eu ca sa scap de chinul aluatului lipicios l-am rasturnat direct pe folie de aluminium si am ridicat marginile foliei si am lasat sa se formeze ruloul cit lungimea tavii.am lasat la copt in aceeasi pozitie a foliei ca in tava de chec

Daca ti-a placut reteta noastra "Tozzetti by Laura Adamache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

kamy 1

09.01.2011, 18:40

imi plac chestiile astea uscate

aziz 1

10.01.2011, 09:12

si mie kamy sint adevarat delicioase si foarte aromate de la portocala

MotanLaOale 1

10.01.2011, 12:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza