Tozzetti by Laura Adamache

de aziz in Prajituri, 8 Ian 2011 | 4560 vizualizari

 

sint deliciosi si foarte aromati...http://adamache-laura.blogspot.com/2009/12/tozzetti.html

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 225 gr zahar
  • 200 gr alune(eu am pus migdale si nuci)
  • 35 ml ulei
  • o lingurita amoniac
  • o lingurita lapte caldut
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 pliculete zahar vanilinat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tozzetti by Laura Adamache:

alunele sau nucile ,migdalele se pun la prajit pe o tava in cuptor dupa care se scot si se lasa la racit(stai linga ele sa nu se faca scrum,eu nu am facut asa ceva)

.ouale,  zaharul ,coaja de portocala, zaharul vanilinat se mixeaza impreuna pina isi dubleaza volumul si devin albicioase.

adaugam amoniacul stins cu lapte caldut si uleiul fara a ne opri din mixat.

se adauga faina iar la sf alunele sau nucile si migdalele.

aluatul este foarte moale .

Laura in reteta ei s-a ajutat de ceva faina pt a face un rulou care se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 25-30 minute.

cind devine aurie si se crapa putin la suprafata este gata .

se scoate din cuptor pe un gratar se lasa la racit dupa care se taie felii si se da din nou in cuptor 160 de grade de aceasta data pentru alte 10 minute cit sa se usuce.

TIPS-URI

1

eu ca sa scap de chinul aluatului lipicios l-am rasturnat direct pe folie de aluminium si am ridicat marginile foliei si am lasat sa se formeze ruloul cit lungimea tavii.am lasat la copt in aceeasi pozitie a foliei ca in tava de chec

Daca ti-a placut reteta noastra "Tozzetti by Laura Adamache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kamy 1

09.01.2011, 18:40

imi plac chestiile astea uscate

aziz 1

10.01.2011, 09:12

si mie kamy sint adevarat delicioase si foarte aromate de la portocala

MotanLaOale 1

10.01.2011, 12:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Snickers