Trandafiri cu mere si gem de caise

de ema9 in Dulciuri, 26 Iun 2015 | 1787 vizualizari

 

Mi-au placut tare mult cum arata si am vrut sa imi incerc norocul. Bine ca mi l-am incercat, ca au iesit deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat pentru foietaj (800g)
  • 3 mere rosi
  • 1-1.5 litri apa
  • esenta vanilie
  • scortisoara
  • 1 lamaie
  • 2-3 linguri gem caise
  • zahar pudra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri cu mere si gem de caise:

Intr-o oala se pune 1-1.5 l apa cu zeama de la 1 lamaie medie (sa nu se oxideze/innegreasca merele) si putina esenta de vanilie. Se spala merele, se taie pe jumatate si se scot capetele si mijlocul. Se taie felii cat mai subtiri (vezi poza) si se pun in apa. Oala se pune pe foc pentru 5-7 min, pana da un clocot pentru a se inmuia feliile de mere sa se poat lucra mai usor cu ele. Se scot pe o farfurie-strecuratoare sa se scurga de apa, cu grija sa nu se rupa.


Intr-un castron se pun 2-3 liguri gem de caise si 2-3 linguri de apa si se amesteca (nu trebuie sa fie greu de intins).


Se incinge cuptorul la foc mediu.


Se intinde aluatul si se taie fasii pe latimea foii cam de 5-6 cm, cu o lungime a fasiei de aprox 20 cm. Pe mijlocul unei fasii se pune 1-2 lingurite de gem. Pe jumatatea de sus a fasiei se aseaza feliile de mar usor suprapuse si putin in afara aluatului si se presara scortisoara pudra. Se vine cu jumatatea de jos a fasiei peste mere (vezi poza). Se ruleaza de la un capat spre celalalt,tinut usor strans sa iasa cat mai adunat trandafirul. Se aseaza in tava de briose (ce bine era daca o ungeam inainte :))


Se introduce tava in cuptor pentru 30-35 minute sau pana se rumenesc usor merele si aluatul se vede auriu.


Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

unge tava cu putin ulei,poti pune hartiute pentru briose sau poti folosi o tava de briose din silicon

2

nu pune foarte mult gem pe fasii, caci in cuptor se topeste si va curge

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mere si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

28.06.2015, 20:28

Bun venit la noi!

Gicuta69 1

28.06.2015, 22:03

Ti-au iesit deliciosi si foarte aspectuosi, Ema!

ema9 1

12.10.2015, 22:23

Multumesc frumos pentru incurajari!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu samburi