Trandafiri din foietaj cu mere

de nadina73 in Dulciuri, 18 Ian 2011 | 5733 vizualizari

 

Fara cuvinte..............buni de tot

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foetaj congelat 400 g
  • 3 mere
  • 1 lamaie
  • 8 linguri zahar
  • zahar pudra-decor
  • 3 lingurite scortisoara macinata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din foietaj cu mere:

Aluatul se decongeleaza dar nu de tot (daca se decongeleaza de tot se lucreaza greu cu foietajul)


Merele se curata de coaja (nu obligatoriu, eu le-am curatat pt pitici) se faie feliute subtiri si se pun in apa, cat sa le acopere, se pun 2 linguri de zahar si sucul de la 1 lamaie. Se lasa pe foc 5 minute , sa nu fiarba mult , merele se vor zdrobi. Se scot pe un platou si se lasa la racit. Se tamponeaza cu servetel uscat.


Se desface foaia decongelata , se presara 3 linguri de zahar si 1-2 lingurite de scortisoara. Se taie in fasii de 2-3 cm latime, iar lungime cat e foaia sau depinde .


Se aseaza feliute de mere pe fasia de foietaj si se ruleaza, se aduna putin partea de jos pentru a da forma de trandafir.


Se pun in tava cu hartie de copt si se coc.


Se pudreaza cu zahar pudra cand sant scose din cuptor


Sursa de inspiratie

 

TIPS-URI

1

merele lasate cu coaja rosie arata mult mai bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Pasiune pentru bucatarie 1

20.01.2011, 18:47

imi place mult decorul si trandafirasii sunt foarte buni

gaby_gabytza 1

06.09.2011, 15:57

ce frumosi sunt zc k is reali

Valclaudia 1

26.01.2014, 22:12

ce farfurie frumoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere