Trandafiri din foietaj cu mere

de nadina73 in Dulciuri, 18 Ian 2011 | 4865 vizualizari

 

Fara cuvinte..............buni de tot

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat de foetaj congelat 400 g
  • 3 mere
  • 1 lamaie
  • 8 linguri zahar
  • zahar pudra-decor
  • 3 lingurite scortisoara macinata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafiri din foietaj cu mere:

Aluatul se decongeleaza dar nu de tot (daca se decongeleaza de tot se lucreaza greu cu foietajul)


Merele se curata de coaja (nu obligatoriu, eu le-am curatat pt pitici) se faie feliute subtiri si se pun in apa, cat sa le acopere, se pun 2 linguri de zahar si sucul de la 1 lamaie. Se lasa pe foc 5 minute , sa nu fiarba mult , merele se vor zdrobi. Se scot pe un platou si se lasa la racit. Se tamponeaza cu servetel uscat.


Se desface foaia decongelata , se presara 3 linguri de zahar si 1-2 lingurite de scortisoara. Se taie in fasii de 2-3 cm latime, iar lungime cat e foaia sau depinde .


Se aseaza feliute de mere pe fasia de foietaj si se ruleaza, se aduna putin partea de jos pentru a da forma de trandafir.


Se pun in tava cu hartie de copt si se coc.


Se pudreaza cu zahar pudra cand sant scose din cuptor


Sursa de inspiratie

 

TIPS-URI

1

merele lasate cu coaja rosie arata mult mai bine

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri din foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Pasiune pentru bucatarie 1

20.01.2011, 18:47

imi place mult decorul si trandafirasii sunt foarte buni

gaby_gabytza 1

06.09.2011, 15:57

ce frumosi sunt zc k is reali

Valclaudia 1

26.01.2014, 22:12

ce farfurie frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza lacto-vegetariana

la 06:16

Varza rosie calita cu otet balsamic

de Anett 4

ieri la 20:45

Conopidă gratinată

de RODIMUR 4

ieri la 19:21

Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi 4

ieri la 18:31

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere