Trunchi de copac

de nico15 in Salate, 24 Ian 2011 | 2702 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 paine feliata
  • 4-5 oua,
  • 150 gr de sunca
  • ½ salata verde
  • 3 rosii,
  • 1 ceapa
  • piure de fasole
  • 2 cutii branza Philadelpia
  • 150 gr de smantana mai densa, de preferat sa nu fie varsata
  • 10-15 masline negre,
  • 3 sticlute de coloranti alimentari( cate 3-4 picaturi din fiecare culoare)
  • Pentru design:
  • rucolla
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

Se ia painea feliata si se taie coaja, lasandu-se numai miezul, se pun ouale la fiert.

Daca nu avem piure de fasole cumparat din comert, punem fasole la fiert iar cand aceasta este gata se va pune in blender si vom obtine un piure.

Separat se va face o salata astfel: se taie salata verde foarte subtire, se taie rosiile in cubulete, la fel si sunca, precum si ceapa foarte fin si se amesteca se stropeste cu ½ de lingura de ulei, se sareaza.



Dupa ce ouale s-au fiert se curata de coaja (se pun 3 oua intregi plus inca 2 galbenusuri) si se toaca foarte fin(albus si galbenus) amestecandu-se cu smantana; smantana ar trebui sa nu fie foarte lichida de preferat un pic mai densa. Dupa ce s-a amestecat bine se adauga 3-4 picaturi de colorant alimentar si se va obtine o pasta de culoare galbena.



Separat se va amesteca o cutie de branza Philadeplia, cu 4 albusuri fierte de ou si tocate bine se vor pune 3-4 picaturi de colorant alimentar de culoare albastra, iar in cealalta cutie se va pune 3-4 picaturi de culoare verde, colorantii alimentari nu sunt toxici.



Pe o farfurie dreptunghiulara incepem si aranjam primul rand al copacului nostru, primul strat vom unge cu piure de fasole, dupa care vom aranja randul al doilea de paine care se va unge cu pasta galbena rezultata din oua si smantana, se adauga al treilea rand de paine peste care vom pune salata descrisa mai sus, se va adauga inca un rand de paine iar peste se va pune amestecul rezultat din branza Philadelpia de culoare albastra si albusurile de ou, se complezeaza cu ultumul rand de paine si se va termina copacil nostru care va fi invelit intr-un start de branza Philadelpia in care s-a picurat culoare verde. Cand copacul este gata se va orna cu masline si rucolla.



Aceasta este una din retetele traditionale din Costa Rica


Pofta Buna



www.reteteleluisupernico.blogspot.com


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

26.01.2011, 09:35

elena1988 1

27.01.2011, 09:56

adry88 1

10.05.2011, 16:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salata de cartofi cu piept de pui