Turta dulce

de Ina in Dulciuri, 6 Dec 2013 | 10269 vizualizari

 

Cea mai buna turta dulce :X Sursa: bucatarmaniac.ro

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar ars si stins cu 100 ml apa calda
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 3 lingurite cu scortisoara
  • 1 lingura rasa (nu o lingurita) de bicarbonat de amoniu
  • 50 g untura (unsoare)
  • faina cat cuprinde (cca. 1 kg)

Pentru glazura:

  • 3 albusuri de ou
  • 250 g zahar praf
  • 2 plicuri zahar vanilat praf
  • o lingurita zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Punem 200 g de zahar  la caramelizat si stingem cu 100 de ml de apa calda. 

Pregatim restul ingredientelor :  3 galbenusuri, laptele in care dizolvam bicarbonatul de amoniu, 200  g de zahar, scortisoara si untura. Amestecam totul intr-un vas, apoi adaugam si siropul de caramel ( racit ) si omogenizam. Adaugam treptat si faina, amestecand pentru omogenizare, pana obtinem un aluat tare dar usor lipicios ( din cauza siropului ), potrivit pentru a fi intins. 

Impachetam aluatul intr-o folie alimentara si il lasam la frigider cateva ore  sau peste noapte.

In 4-5 ore vom avea un aluat greu de lucrat, tare, dar care la temperatura camerei va deveni lipicios, asa ca trebuie lucrat rapid.

Intindem foi de aproximativ jumatate de cm grosime si decupam forme dupa preferinte, pe care le punem in tavi unse cu ulei sau tapetate cu hartie de copt.

Bagam tavile in cuptorul preincalzit la foc mic, pentru cca. 5-8 minute (in functie de cuptor si de grosimea aluatului). Cand sunt gata, trebuie sa fie putin aurii, dar inca pufoase. 

Glazura: Batem albusurile spuma, apoi adaugam trepatat zaharul ( inclusiv  cel vanilat ), mixand in continuare. 

La un moment dat se bate destul de greu, dar trebuie incorporat tot zaharul chiar daca vi se pare mult.La final adaugam si lingurita cu zeama de lamaie, mai mixam putin si glazuta e gata.

Decoram bucatile de turta dulce dupa preferinte sau le tavalim prin glazura, le scoatem si le lasam la uscat, cateva ore, avand grija sa rotim bucatile pentru a se usca pe toate partile.

Desi la racire turta dulce va fi crocanta, aceasta se va fragezi in cateva ore si va deveni din ce in ce mai pufoasa ( precum foile pentru prajituri ).

Se vor pastra intr-un vas acoperit sau in punga de hartie , pentru a se mentine fragede un timp mai indelundat.

TIPS-URI

1

Pentru reusita garantata, Bucatar Maniac recomanda ca bicarbonatul de amoniu sa nu fie vechi sau tras ( umed).

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Omuleţul din turtă dulce