Cupcakes cu merisoare si glazura

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 13 Ian 2014 | 1268 vizualizari

 

Combinatia cu merisoare a urcat imediat in topul meu, la favorite ... gustul dulce-acrisor e divin.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 6 linguri de ulei,
  • 10 linguri lapte,
  • 10 linguri de zahar,
  • 14 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1/2 esenta de rom,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • coaja de la o jumatate de lamaie,
  • 1 ciocolata cu lapte,
  • 100 g merisoare,
  • putina nuca macinata,
  • un praf de sare.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu merisoare si glazura:

Trebuie sa tinem cel putin o ora toate ingredientele la temperatura camerei pentru un rezultat cat mai bun.


Ouale se separa si albusurile se bat mai intai spuma cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza pana cand devin consistente si nu se varsa daca intoarcem castronul :D


Se adauga peste ele galbenusurile, apoi uleiul, laptele si se mixeaza.


Incepem apoi sa punem faina, cate 1 - 2 linguri si mixam bine. Adaugam si praful de copt.


La final punem merisoarele, coaja de lamaie si mai amestecam putin cu o spatula, nu cu mixerul.


In formele pt cupcakes asezam hartiutele pt copt si le umplem 3/4 cu aluat.


Punem tava la cuptorul preincalzit la foc mic, timp de maxim 20 de minute.


Dupa primele 10 min ele deja se umfla, iar in urmatoarele 10 min prind o culoare rumenie frumoasa.


Este bine sa nu deschidem cuptorul in primele 10 min, dar apoi trebuie sa le supraveghem, sa nu cumva sa se arda, in functie de flacara cuptorului vostru.


Se scot usor din tava cu ajutorul unei manusi de bucatarie si se aseaza pe o alta tava normala sau pe un gratar sa se raceasca.


Glazura o pregatim simplu din ciocolata topita pe bain marie cu putina esenta de rom.


O punem calda peste cupcakes-urile care s-au racit intre timp. Mai presaram putina nuca macinata deasupra si gata desertul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu merisoare si glazura" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Dana_Retetegg 1

13.01.2014, 22:24

Multuuumesc!!

anca_rm 1

14.01.2014, 09:25

mmmm ce bune

Dana_Retetegg 1

14.01.2014, 10:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si ness