Cupcakes cu merisoare si glazura

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 13 Ian 2014 | 1054 vizualizari

 

Combinatia cu merisoare a urcat imediat in topul meu, la favorite ... gustul dulce-acrisor e divin.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 6 linguri de ulei,
  • 10 linguri lapte,
  • 10 linguri de zahar,
  • 14 linguri faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1/2 esenta de rom,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • coaja de la o jumatate de lamaie,
  • 1 ciocolata cu lapte,
  • 100 g merisoare,
  • putina nuca macinata,
  • un praf de sare.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu merisoare si glazura:

Trebuie sa tinem cel putin o ora toate ingredientele la temperatura camerei pentru un rezultat cat mai bun.  

Ouale se separa si albusurile se bat mai intai spuma cu un praf de sare. Apoi se pune zaharul si zaharul vanilat treptat si se mixeaza pana cand devin consistente si nu se varsa daca intoarcem castronul :D  

Se adauga peste ele galbenusurile, apoi uleiul, laptele si se mixeaza.  

Incepem apoi sa punem faina, cate 1 - 2 linguri si mixam bine. Adaugam si praful de copt.  

La final punem merisoarele, coaja de lamaie si mai amestecam putin cu o spatula, nu cu mixerul.  

In formele pt cupcakes asezam hartiutele pt copt si le umplem 3/4 cu aluat.  

Punem tava la cuptorul preincalzit la foc mic, timp de maxim 20 de minute.  

Dupa primele 10 min ele deja se umfla, iar in urmatoarele 10 min prind o culoare rumenie frumoasa.  

Este bine sa nu deschidem cuptorul in primele 10 min, dar apoi trebuie sa le supraveghem, sa nu cumva sa se arda, in functie de flacara cuptorului vostru.  

Se scot usor din tava cu ajutorul unei manusi de bucatarie si se aseaza pe o alta tava normala sau pe un gratar sa se raceasca.  

Glazura o pregatim simplu din ciocolata topita pe bain marie cu putina esenta de rom.  

O punem calda peste cupcakes-urile care s-au racit intre timp. Mai presaram putina nuca macinata deasupra si gata desertul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu merisoare si glazura" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

13.01.2014, 22:24

Multuuumesc!!

anca_rm

anca_rm 1

14.01.2014, 09:25

mmmm ce bune

Dana_Retetegg

Dana_Retetegg 1

14.01.2014, 10:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!