Tzatziki

de cccris in Salate, 5 Feb 2010 | 4124 vizualizari

Tzatziki

 

Nu stiu a cita reteta de tzatziki este, dar eu o am dintr-o carte de salate grecesca, cumparata din Grecia. Am adaptat-o putin (am adaugat si brinza), dar puteti sa ma credeti pe cuvint ca toti care au mincat au zic ca e cea mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie brinza feta
  • 3 iaurturi cremoso
  • 1-2 castraveti lungi
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura otet
  • marar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatziki:

Se rad castravetii (curatati sau nu de coaja, cum doriti) si se lasa la scurs.

Se piseaza brinza, se adauga iaurtul si se freaca pina ajunge totul o crema fina.

Se adauga usturoiul, mararul tocat fin, uleiul, otetul, sare, piper si se amesteca bine de tot. La sfirsit se pun castravetii storsi de zeama cit de bine se poate si se incorporeaza in compozitie.

Gata!

TIPS-URI

1

cel mai usor e sa pisati brinza si iaurtul impreuna cu un mixer vertical. Iese perfect si fara efort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

cccris 1

05.02.2010, 18:14

Da, am facut si eu smintina, dar asa e mai acrisoara, plus ca are si otet pe care multi nu il pun. Eu am luat reteta de la greci, deci asa se face. Si cu iaurt gras de tot.

Brindusa 1

05.02.2010, 18:38

ai dreptate cccris, cu iaurt se face.
Corina33, in reteta mea, de pe aici pe undeva, aiscris si cumsa faci iaurtul, ca sa nu mai folosesti smantana.

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!