Tzatziki

de cccris in Salate, 5 Feb 2010 | 4819 vizualizari

Tzatziki

 

Nu stiu a cita reteta de tzatziki este, dar eu o am dintr-o carte de salate grecesca, cumparata din Grecia. Am adaptat-o putin (am adaugat si brinza), dar puteti sa ma credeti pe cuvint ca toti care au mincat au zic ca e cea mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie brinza feta
  • 3 iaurturi cremoso
  • 1-2 castraveti lungi
  • 2-3 catei de usturoi pisati
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura otet
  • marar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatziki:

Se rad castravetii (curatati sau nu de coaja, cum doriti) si se lasa la scurs.

Se piseaza brinza, se adauga iaurtul si se freaca pina ajunge totul o crema fina.

Se adauga usturoiul, mararul tocat fin, uleiul, otetul, sare, piper si se amesteca bine de tot. La sfirsit se pun castravetii storsi de zeama cit de bine se poate si se incorporeaza in compozitie.

Gata!

TIPS-URI

1

cel mai usor e sa pisati brinza si iaurtul impreuna cu un mixer vertical. Iese perfect si fara efort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

cccris 1

05.02.2010, 18:14

Da, am facut si eu smintina, dar asa e mai acrisoara, plus ca are si otet pe care multi nu il pun. Eu am luat reteta de la greci, deci asa se face. Si cu iaurt gras de tot.

Brindusa 1

05.02.2010, 18:38

ai dreptate cccris, cu iaurt se face.
Corina33, in reteta mea, de pe aici pe undeva, aiscris si cumsa faci iaurtul, ca sa nu mai folosesti smantana.

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:27

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salată de leurdă cu ou şi cu iaurt