Varza calita cu mamaliguta si ardei iute

de gaby_duceag in Mancaruri de post, 14 Iun 2011 | 6899 vizualizari

 

De cum m-am trezit mi-a zburat gandul la o varza calita. Mi s-a facut brusc o poftaaaa.
Nici nu facusem de mult. In general o fac semi fiarta cu afumatura. Azi imi era pofta s-o pap simpla, cu mamaliga si ardei.

 

INGREDIENTE

  • o varza (2-3 kg)
  • o ceapa
  • un morcov
  • un ardei gras galben
  • o foaie de dafin
  • marar proaspat
  • 2-3 linguri pasta de rosii
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza calita cu mamaliguta si ardei iute:



Ceapa o taiem cubulete. Mocovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Curatam ardeiul de cotor si seminte, il taiem in doua si-l tocam.



Varza o taiem in doua, ii curatam cotorul si apoi fiecare jumatate o taiem in doua.

Incepem s-o feliem fasii de aproximativ grosimea unui deget. Mie nu imi place taiata fin si fiarta mult; iese ca o ciorba :))).



Incingem uleiul si punem ceapa si morcovul. Le calim usor pana se inmoaie putin. Adaugam ardeiul tocat si mai lasam putin la calit amestecand.

Adaugam varza taiata (nu o frecam cu sare)si foaia de dafin.



De acum o vreme nu mai avem decat de amestecat periodic in varza. Nu trebuie lasat mult fara sa amestecam pentru ca riscam s-o afumam. Ea va lasa putina apa dar nu exagerat de multa, care se va evapora in timpul fierberii.



Eu am fiert-o intre 30-45 minute. Imi place mai "al dente", nu-mi place fiarta pana se topeste. Dupa vreo 30 minute adaugati putina sare, moment in care ea va lasa din nou apa.



Gustati si verificati si o fierbeti exact cat va place voua. Mai adaugati putin ulei daca e cazul si daca vi se pare uscata.

Spre final adaugati mararul tocat, pasta de rosii, piper si sare daca mai este nevoie.



Am servit cu mamaliga si ardei iute.

Merge minunat cu carnacior, costita afumata sau cu smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza calita cu mamaliguta si ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mena29 1

16.06.2011, 11:47

Nu-mi da...e clar daca n-am primit raspuns la nelamurirea mea de mai sus

pompierulpescar 1

06.09.2011, 11:40

Incercati dupa ce ati taiat varza fideluta, ati sarat si ati lasat un timp, dupa ce ati stors-o, sa o frecati cu frunze de telina tocata. Pregatiti-o cum vreti apoi

DIANA B 1

06.09.2011, 11:55

Pompierpescar , multumim de sfat ... eu chiar ii adaug frunze de telina la preparat ...
PS pupa si tu fata asta azi , ca-i ziua ei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Varza calita