Vaza cu floricele

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 1 Sep 2010 | 1937 vizualizari

 

niste floricele comestibile cu vaza cu tot

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba cernuta
  • 300 g unt
  • 100 g cascaval
  • 300 g branza
  • susan
  • 1 galbenus
  • chimen
  • 1 rosie
  • castravete
  • masline negre
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vaza cu floricele:

Se dau pe razatoare branza, cascavalul si untul si se amesteca cu faina.Se face un aluat din ele si se da la rece.Atentie, la inceput par niste faramite pur si simplu dar presandu-le cu degetele se vor lipi datorita untului si incet incet cu multa rabdare se face aluatul.Se da la rece macar o jumatate de ora, se intinde pe masa presarata cu faina si se intinde cu sucitorul, apoi se decupeaza mici cercuri cu gura unui capacel(eu l-am folosit pe cel de la scobitori) apoi crestam cu un cutitas cu varf ascutit din loc in loc si se indeparteaza bucatelele si se obtin floricele.Tot asa facem si ciupercute sau lasam cerculete pur si simplu.Am mai facut si patratele din aluat pe care le-am zimtat pe margini cu dintii furculitei.


Se ung cu un galbenus si se dau cu susan sau chimen deasupra.Se coc la cuptor pe ambele parti si se servesc calde sau reci,Eu le prefer reci cat mai reci sunt mult mai sfaramicioase.Am luat o rosie si am infipt in ea feliute de castravete apoi cu niste scobitori mai lungi am fixat si florile mele coapte si ortnate cu crema de branza Almette si cu bucatele de masline negre.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vaza cu floricele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

nadina73 1

03.09.2010, 00:12

mariana stiu cum e cu ajutare sincer si uneori chiar imi sant de ajutor felicitari

Julie 1

03.09.2010, 09:22

Imi fac cu ochiul floricelele tale!

Adinacarla 1

06.09.2010, 12:07

frumoasa idee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chec de branza cu masline si sunca