Vinete Parmigiana

de Andreea Caroline in Mancaruri de legume, 18 Mar 2014 | 2370 vizualizari

 

O bunatate pur si simplu ...

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata rotunda ( 9 felii)
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ceapa
  • 250 mozzarella ( 9 felii )
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 200 ml suc de rosii
  • 50 gr parmezan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete Parmigiana:

Vanata se spala si se feliaza.Se presara sare si se lasa la scurs ( astfel nu va mai fi amara).

Feliile de vanata se spala si se usuca cu un servet de hartie .Se prajesc intr-o tigaie cu foarte putin ulei ( le puteti coace si la cuptor sau pe grill) .Se scot pe un servet de hartie pentru a elimina eventualul ulei in exces.

Separat ceapa o tocam cat mai marunt.Catelul de usturoi il curatm.

Punem intr-o tigaie putin ulei si calim ustuoiul.Lasam pana ce usturoiul a prins culoare si apoi il aruncam.( astfel uleiul va lua gustul usturoiului)

Adaugam ceapa si lasam la calit.Punem sucul de rosii,sare,piper si busuioc.Lasam la foc mic pentru cateva minute.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt.

Asezam o felie de vanata.Apoi o felie de mozzarella.Acoperim cu un strat de sos de rosii,din nou o felie de vanata,o felie de mozzarella,sos de rosii,apoi iar o felie de vanata,o felie de mozzarella,sos de rosii si incheiem presarand parmezan .

La fel procedam cu restul de ingrediente.

Punem tava la cuptor , la 200 grade pentru 10-15 minute.

Presaram busuioc si servim fierbinte.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Vinete Parmigiana-0
Vinete Parmigiana-1
Vinete Parmigiana-2
Vinete Parmigiana-3
Vinete Parmigiana-4
Vinete Parmigiana-5
Vinete Parmigiana-6
Vinete Parmigiana-7
Vinete Parmigiana-8
Vinete Parmigiana-9
Vinete Parmigiana-10
Vinete Parmigiana-11
Vinete Parmigiana-12

COMENTARII (48)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

21.03.2014, 00:09

laura_n

laura_n 1

21.03.2014, 16:50

foarte misto!

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

21.03.2014, 19:58

Si bun...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!