Vitel Orloff (varianta mea)

de adnia in Vita, 14 Ian 2013 | 4381 vizualizari

 

Nu-i asa ca simplul nume al mancarii te face sa te simti special si rasfatat? Parca te si vezi in Rusia, intr-unul din palatele somptuoase, asezat la o masa bogata cu vesela din materiale pretioase, alaturi de nobilii vremii...
Daca nu suntem acolo, macar sa preparam mancarea in intimitatea propriei bucatarii...si tot ne simtim mai bine, nu?

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg. pulpa de vitel
  • -1 ceapa
  • -1 morcov
  • -2 tulpini telina (eu am sarit peste asta, ca n-am avut)
  • -600 gr. ciuperci proaspete
  • -3 linguri faina
  • -700 ml lapte
  • -200 gr. unt
  • -1 lingurita nucsoara proapspat macinata (eu am inlocuit cu ienibahar)
  • - 1 l supa de pui
  • -250 ml vin alb (eu am pus rosu)
  • - 2-3 foi dafin
  • -1 legatura patrunjel (optional)
  • -4-5 fire cimbru verde (eu am pus cimbru uscat)
  • -sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel Orloff (varianta mea):

Se curata carnea, se unge cu ulei, se presara cu sare si piper si se rumeneste in unt 1o min., apoi se scoate din tigaie si se pastreaza la cald.Pt. marinata in care vom fierbe carnea, se calesc 5 min. ceapa, morcovul, tulpinile de telina (toate tocate marunt, sau date prin razatoare). Apoi se adauga patrunjelul, cimbrul si foile de dafin. Se adauga vinul si supa, carnea prajita, se potrivste de sare si piper, apoi se lasa la fiert inabusit cca. 90 min. Se scoate carnea din oala si se lasa sa se acoreasca. Se feliaza in felii de cca. 1 cm grosime.

Se strecoara marinata. Se topeste untul ramas si se calesc ciupercile(in prealabil spalate, curatate de pielita si feliate).Dupa ce se evapora toata apa lasata de ciuperci, se pune faina si nucsoara (ienibaharul in cazul meu). Cand faina incepe sa se ingroase, se adauga laptele, putin cate putin si se amesteca mereu. Daca sosul este prea gros, se adauga si marinata in care a fiert carnea, pana se ajunge la consistenta dorita.

Se serveste in felul urmator: asezati feliile de carne pe un platou, alaturi de sosul de ciuperci si ornat cu frunze verzi.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel Orloff (varianta mea)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

14.01.2013, 22:49

Bunica 1

14.01.2013, 23:05

Buuun!

diaconta 1

15.01.2013, 09:21

Ia sa ma rasfat si eu ,ca-mi place carnea de vitel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Escalop cu sos de rosii