Zabaione

de Cris2711 in Bauturi, 8 Mar 2014 | 3677 vizualizari

 

Zabaglione este un desert italian din galbenusuri,vin alb-de preferinta Marsala si zahar.Se mai numeste si Sabayon in anumite tari.Pe langa ingredientele de baza se adauga putin Espresso in Italia si se serveste cu biscuiti Baicoli.In Germania se prefera cu putin rom si putina scortisoara.Este preferat si in Argentina,Columbia si Uruguay.Prima data a fost preparat de Bartolomeo Scappi.Ca si desert are o forma mai consistenta,am vazut si in gen budinca,mie imi place sa il prepar ca o crema spumoasa.Important este sa se serveasca imediat,atata timp cat ramane spumant.

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri de ou
  • 350 ml vin alb Marsala
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zabaione:

Intr-o oala cu fund dublu se pun galbenusurile impreuna cu zaharul.


Se mixeaza pana capata o consistenta cremoasa si de culoare galben deschis.


Apoi se pune la foc mic spre mediu.


A nu se lasa nesupravegheat!


Se mixeaza in continuu ,pentru a nu se prinde.


Se adauga si vanilia.


Se toarna treptat din vin.


Se poate folosi si metoda de fierbere in bain marie.


Se fierbe la foc mic,mixand continuu.


Cand este crema spumoasa,vezi foto,se ia de pe foc.


Se serveste imediat in castronele,cupe,pahare etc.



 

TIPS-URI

1

Eu am facut si cu zahar pudra.

2

Vinul trebuie sa fie cel putin demisec sau dulce.

3

Dupa gust se poate adauga rom sau scortisoara.

4

Este demential de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zabaione" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Micutza Luana 1

14.03.2014, 08:39

biig like

MOKUSKA 1

17.05.2014, 20:25

Cris2711 1

29.05.2014, 12:19

Luana,Mokuska

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ceai cu perle de tapioca - Bubble Tea