Zabaione

de Cris2711 in Bauturi, 8 Mar 2014 | 1819 vizualizari

 

Zabaglione este un desert italian din galbenusuri,vin alb-de preferinta Marsala si zahar.Se mai numeste si Sabayon in anumite tari.Pe langa ingredientele de baza se adauga putin Espresso in Italia si se serveste cu biscuiti Baicoli.In Germania se prefera cu putin rom si putina scortisoara.Este preferat si in Argentina,Columbia si Uruguay.Prima data a fost preparat de Bartolomeo Scappi.Ca si desert are o forma mai consistenta,am vazut si in gen budinca,mie imi place sa il prepar ca o crema spumoasa.Important este sa se serveasca imediat,atata timp cat ramane spumant.

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri de ou
  • 350 ml vin alb Marsala
  • 4 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zabaione:

Intr-o oala cu fund dublu se pun galbenusurile impreuna cu zaharul.


Se mixeaza pana capata o consistenta cremoasa si de culoare galben deschis.


Apoi se pune la foc mic spre mediu.


A nu se lasa nesupravegheat!


Se mixeaza in continuu ,pentru a nu se prinde.


Se adauga si vanilia.


Se toarna treptat din vin.


Se poate folosi si metoda de fierbere in bain marie.


Se fierbe la foc mic,mixand continuu.


Cand este crema spumoasa,vezi foto,se ia de pe foc.


Se serveste imediat in castronele,cupe,pahare etc.



 

TIPS-URI

1

Eu am facut si cu zahar pudra.

2

Vinul trebuie sa fie cel putin demisec sau dulce.

3

Dupa gust se poate adauga rom sau scortisoara.

4

Este demential de bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zabaione" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Micutza Luana 1

14.03.2014, 08:39

biig like

MOKUSKA 1

17.05.2014, 20:25

Cris2711 1

29.05.2014, 12:19

Luana,Mokuska

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

Tort cu nucă, ness şi ciocolată albă

de ancutsa 5

ieri la 21:02

Dulceață de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Smoothie cu avocado si castravete