Zacusca de dovlecei cu morcov

de iri_iri in Zacusca, 17 Iul 2012 | 6024 vizualizari

 

....am cautat o reteta de zacusca pentru bolnavi de diabet si ma bucur mult ca am gasit ,profitand de ocazie sa o prezint cu gandul ca va fi luata in seama ,pentru ca este foarte usor de preparat si foarte gustoasa!o iubesc mult pe,, doamna mea,,si as face orice sa pot gasi cat mai mule retete pentru diabetici,va pup !

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de:
  • 4 kg de dovlecei,
  • 500ml ulei,
  • 1 kg de morcov,
  • 1 kg ceapa,
  • 3/4 bulion dintr-un borcan de 800,
  • sare,piper alb,
  • foi dafin si oregano.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei cu morcov:

pentru inceput curatam ceapa ,o spalam si apoi o taiem marunt.


apoi spalam mocovul si il dam pe razatoarea mica.


iar dovleceii ii curatam de coaja apoi ii taiem in doua si le scoatem semintele,dupa care ii spalam si ii dam pe razatoarea mare.


pregatim o oala destul de incapatoare in care adaugam uleiul,sare,pieper,foi dafin si oregano dupa gust si o punem pe foc pana se incinge bine uleiul.


cand uleiul s-a incins adaugam ceapa si morcovul pe care le lasam sa se caleasca bine.


apoi adaugam dovleceii rasi si mai adaugam condimente daca mai este nevoie.


lasam sa fiarba la foc mediu amestecand din cand in cand.


pentru ca dovleceii vor lasa un pic de zeama ,vom lasa sa fiarba pana scade zeama si apoi adaugam bulionul.


din momentul in care adaugam bulionul mai lasam zacusca la fiert doar pana incepe sa se ridice ulei la suprafata.


asezam in borcane si le dam la cuptor bine incalzit cam 30 de minute,lasandu-le sa se raceasca tot in cuptor,dupa care se pot depozita in camara .


eu am scapat un pic mai mult piper si mi-a iesit usor picanta dar foarte buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei cu morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

rena 1

05.08.2013, 16:55

am puso deja pe foc sa vedem ce iese

iri_iri 1

05.08.2013, 22:06

claudia ,sper sa iti placa

iri_iri 1

05.08.2013, 22:07

rena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vara