Zmeurata

de Rocsi in Bauturi, 28 Iul 2015 | 6151 vizualizari

 

O bautura aromata, fina, delicata, pentru doamne si domnisoare. Bine, o pot servi si domnii, dar trebuie sa fie facuta putin mai tarisoara pentru ei, sa o simta mai bine :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg zmeura bine coapta
  • 800 gr zahar
  • 700-800 ml alcool de 90 grade
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zmeurata:

Spalam zmeura usor, cu apa rece. Dar nu o spalam in exces pentru ca isi va pierde din aroma, doar putin. Luam un borcan mai mare de sticla, il spalam si il stergem cu un servetel curat. In el pune un rand de zahar, unul de zmeura, iar zahar, zmeura si tot asa pana terminam zmeura. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar. Infiletam capacul la borcan (s-au punem un ceolofan daca nu are capac), il lasam in bucatarie. Invartim din cand in cand pentru a se topi zaharul, oricum se va topi foarte repede. A doua zi dimineata, cand zaharul este topit complet, punem alcoolul. Amestecam si lasam la macerat maxim o ora. Dupa acest timp scurgem zmeurata, aruncam fructele, iar bautura o pastram intr-o sticla, inchisa bine si la rece. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Zmeurata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Rocsi 1

02.08.2015, 10:01

Multumesc Andra

Gicuta 1

10.08.2015, 11:42

Ce-as bea si eu un pahar acum

Rocsi 1

10.08.2015, 20:39

Gicuta, vino la mine sa te servesc. Pun si un cub de gheata sa fie rece

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Zmeurata