simsim82

1

Bucataras
incepator

Panciu-Romania

Bucataras din 14.02.2014

RETETE34
PRIETENI125
Retete / Dulciuri

Turta dulce cu nuci

In Dulciuri la 25 Apr 2014

Mierea se amesteca bine cu zaharul si se fierb (la foc mic) pana cand se topeste zaharul. Dupa ce se raceste compozitia se adauga vanilia, ouale intregi, nucile macinate,praful de copt si faina. Se framanta bine,pana se obtine un aluat usor de modelat. Din aluatul obtinut se...

Palmieri

In Dulciuri la 23 Apr 2014

Se presara foaia de aluat cu zahar, apoi se ruleaza spre centru din ambele parti, astfel obtinand doua suluri egale unite, ca in imagine. Se taie felii groase de cca 0,5 cm care se "tavalesc" prin zahar si se asaza in tava si se dau la cuptor (deja incins) la 200 grade C, pana se...

Tort Raffaello

In Torturi la 4 Apr 2014

Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bat pana se intareste spuma. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernute. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se...

Panna cotta cu ciocolata alba

In Dulciuri la 3 Apr 2014

Se hidrateaza gelatina in apa rece  10 minute. Frisca se toarna intr-o craticioara si se adauga zaharul. Se pune craticioara pe foc mic si se lasa 5  minute, amestecand continuu. Se adauga ciocolata si se mai lasa 2-3 minute pe foc, pana se topeste.Atentie! Nu trebuie sa...

Turta dulce

In Dulciuri la 3 Apr 2014

Se framanta bine toate ingredientele si se intinde o foaie de 1 cm grosime. Apoi dam forma pe care o dorim. Se asaza intr-o tava tapetata cu faina sau hartie de copt si se lasa la dospit intre 6 si 12 ore (eu nu am avut rabdare sa le las mai mult de 6 ore ), apoi se da tava la cuptor, la foc...

Biscuiti sarati

In Dulciuri la 24 Mar 2014

Se dizolva drojdia in jumatate din cantitatea de apa, se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu putina sare, apoi se adauga drojdia si uleiul. Se amesteca usor, adaugand si restul de apa, putin cate putin. La final se adauga macul/susanul si se framanta pana obtineti un aluat lucios si...

Biscuiti cu cacao si cocos

In Dulciuri la 10 Mar 2014

Aluat: se framanta un aluat nelipicios din toate ingredientele, se inveleste in folie transparenta si se da la frigider o ora. Se amesteca nuca de cocos cu zaharul si albusul si se lasa 10 minute,sa se hidrateze cocosul. Se scoate aluatul de la frigider, se intinde o foaie destul de subtire...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2014

Se pregateste maiaua: drojdia, 1 lingura de zahar, 3-4 linguri de lapte si 2 linguri de faina se amesteca bine si se lasa la crescut 10 minute. Intre timp se cerne faina intr-un bol. Laptele se amesteca intr-o craticioara cu zaharul si se lasa pe foc doar 1 minut, sa se incalzeasca putin. Apoi se...

Desert cornulete cu rahat

In Dulciuri la 9 Mar 2014

Smantana, untura, zaharul, oul si faina se pun intr-un bol si se framanta bine. Se imparte aluatul in 4 parti si din fiecare parte se intinde o foaie cu diametrul de aproximativ 25 cm. Fiecare foaie se taie in 12 parti/fasii triunghiulare. Pentru fiecare triunghi se foloseste o bucata de...

Briose cu morcov si portocala

In Prajituri la 5 Mar 2014

Morcovul curatat si spalat se da pe razatoarea mica sau mai simplu - la robot! Ouale se bat cu zaharul, iar cand compozitia este ''spumoasa'' adaugati morcovul. Apoi se adauga faina deja amestecata cu praful de copt si vanilia. Nu va speriati daca o sa fie cam tare compozitia, initial...

Dorayaki - Clatite japoneze

In Dulciuri la 4 Mar 2014

 Bateti ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina, se amesteca bine (sa nu ramana cocoloase), apoi se adauga mierea si amestecati pana se omogenizeaza compozitia. La final se adauga praful de copt dizolvat in apa. Se acopera vasul in care este compozitia si se...

Tarta cu crema de vanilie si fructe

In Prajituri la 3 Mar 2014

Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusurile, apoi se adauga faina si se framanta un aluat nelipicios, usor de modelat, pe care il lasam la frigider o ora Apoi se intinde o foaie de cca 1 cm grosime (poate chiar mai subtire) si se asaza in forma pentru tarte, acoperind si marginile. Se...

Donuts

In Dulciuri la 27 Feb 2014

Se pun intr-o craticioara laptele, untul, zaharul si zaharul vanilat si se pun pe foc pana se topeste untul Faina se cerne intr-un bol si se amesteca cu drojdia si galbenusurile, apoi se toarna compozitia de lapte. Se framanta bine un aluat destul de moale, dar nelipicios si se lasa la crescut...

Ciocolata de casa

In Dulciuri la 24 Feb 2014

Se pun intr-o craticioara zaharul si apa, la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca apa se mai lasa 10 minute. Apoi se adauga pachetul de unt si se amesteca bine, pana la omogenizare. Dupa ce s-a topit untul, se ia cratita de pe foc si se adauga laptele praf cernut, senta de...

Chec cu Nutella

In Prajituri la 21 Feb 2014

Se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, apoi frisca si se continua baterea. La final adaugam faina si praful de copt (cernute) si amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia. Se toarna aluatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si pe deasupra se toarna...

Aluat foietaj

In Dulciuri la 19 Feb 2014

Se amesteca apa cu sarea si zeama de lamaie pana se dizolva sarea. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele si se amesteca la viteza maxima 15-20 secunde. Se rastoarna pe masa de lucru si se formeaza un sul din aluatul obtinut. Se pudreaza cu faina, apoi se intinde o foaie...

Cupcakes de ciocolata si menta

In Prajituri la 17 Feb 2014

Cu ajutorul unui tel se amesteca zaharul cu uleiul,apoi se adauga ouale unul cate unul, sa se incorporeze bine. Se adauga faina, praful de copt si cacao cernute si amestecam usor cu telul (manual), iar cand incepe sa se incorporeze faina, se adauga laptele putin cate putin. Se amesteca bine, pana...

Cozonac cu nuca

In Dulciuri la 16 Feb 2014

Se pregateste maiaua: drojdia, 1 lingura de zahar, 2 linguri lapte si 2 linguri faina se amesteca bine si se lasa la crescut 15-20 minute. Intr-un bol se cerne faina amestecata cu praful de copt si se toarna maiaua, apoi se adauga  zaharul, laptele caldut, untul moale (la temperatura...

Rulouri cu banane

In Dulciuri la 16 Feb 2014

Se taie foaia (foietajul) in fasii subtiri, bananele se curata si se taie pe lungine, apoi pe jumatate (dintr-o banana se obtin 4 bucati). Fiecare fasie de aluat se intinde putin ,sa fie mai subtire si se infasoara bucatile de banane. Se asaza in tava si se dau la cuptor pana se rumenesc....

Biscuiti Curcubeu

In Dulciuri la 15 Feb 2014

Se framanta un aluat din toate ingredientele (mai putin colorantii) ,faina adaugandu-se putin cate putin,pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana Impartiti aluatul in 6 parti relativ egale ,iar fiecare bucata se amesteca bine cu unul din coloranti (rosu+albastru=mov/violet,...

Biscuiti Inimioare

In Dulciuri la 14 Feb 2014

Din toate ingredientele se framanta un aluat nelipicios si compact. Incepeti cu 200 g faina si daca aluatul este prea moale sau lipicios, mai adaugati faina cate putin, pana obtineti rezultatul dorit. Aluatul se infasoara in pelicula transparenta si se da la frigider cateva ore. Se intinde o...

Afisate 1 - 21 din 21 retete    

Postari recente

publicat la 25.04.2014

Turta dulce cu nuci

publicat la 23.04.2014

Palmieri

publicat la 04.04.2014

Tort Raffaello

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Ai, intr-adevar, o mare fixatie: propria-ti persoana. Dac-ar fi dupa tine, chiar si Soarele ar trebui sa se invarta in jurul tau!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]