Dorayaki - Clatite japoneze

de simsim82 in Dulciuri, 4 Mar 2014 | 10328 vizualizari

 

Am "facut cunostinta" cu minunatiile astea dulci datorita copiilor mei, carora le place un desen animat numit Doraemon. Astfel, curioasa de felul meu, am cautat reteta si iata ce a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 80 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingura miere
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 g zahar
  • 1-2 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorayaki - Clatite japoneze:

Bateti ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Se adauga faina, se amesteca bine (sa nu ramana cocoloase), apoi se adauga mierea si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.

La final se adauga praful de copt dizolvat in apa.

Se acopera vasul in care este compozitia si se da la frigider 1 ora.

Incingeti o tigaie antiaderenta si turnati jumatate de polonic cu compozitie in centrul tigaii. Nu intindeti clatita cu nimic, lasati aluatul sa se intinda singur.

Cand incep sa apara primele basicute pe clatita se intoarce pe partea cealalta.

Clatita trebuie sa aiba ambele parti maronii si netede.

 

TIPS-URI

1

Japonezii le umplu cu Anko (pasta de fasole Azuki), dar noi am preferat clasicul gem de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorayaki - Clatite japoneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

tiby 1

05.03.2014, 09:00

MIUTA 1

05.03.2014, 12:34

Valclaudia 1

28.08.2014, 06:38

la multi ani! le voi incerca si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Trandafir cu mere