Dorayaki - Clatite japoneze

de simsim82 in Dulciuri, 4 Mar 2014 | 11331 vizualizari

 

Am "facut cunostinta" cu minunatiile astea dulci datorita copiilor mei, carora le place un desen animat numit Doraemon. Astfel, curioasa de felul meu, am cautat reteta si iata ce a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 80 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingura miere
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 g zahar
  • 1-2 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorayaki - Clatite japoneze:

Bateti ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Se adauga faina, se amesteca bine (sa nu ramana cocoloase), apoi se adauga mierea si amestecati pana se omogenizeaza compozitia.

La final se adauga praful de copt dizolvat in apa.

Se acopera vasul in care este compozitia si se da la frigider 1 ora.

Incingeti o tigaie antiaderenta si turnati jumatate de polonic cu compozitie in centrul tigaii. Nu intindeti clatita cu nimic, lasati aluatul sa se intinda singur.

Cand incep sa apara primele basicute pe clatita se intoarce pe partea cealalta.

Clatita trebuie sa aiba ambele parti maronii si netede.

 

TIPS-URI

1

Japonezii le umplu cu Anko (pasta de fasole Azuki), dar noi am preferat clasicul gem de prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorayaki - Clatite japoneze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

tiby 1

05.03.2014, 09:00

MIUTA 1

05.03.2014, 12:34

Valclaudia 1

28.08.2014, 06:38

la multi ani! le voi incerca si eu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Paleuri cu stafide