Panna cotta cu ciocolata alba

de simsim82 in Dulciuri, 3 Apr 2014 | 1835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 foi gelatina sau 1/2plic gelatina granule
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu ciocolata alba:

Se hidrateaza gelatina in apa rece 10 minute.


Frisca se toarna intr-o craticioara si se adauga zaharul.


Se pune craticioara pe foc mic si se lasa 5 minute, amestecand continuu.


Se adauga ciocolata si se mai lasa 2-3 minute pe foc, pana se topeste.Atentie! Nu trebuie sa fiarba!!!


Gelatina se adauga si ea in compozitia de frisca si se stinge focul. Se amesteca foarte bine, pana se topeste si se incorporeaza gelatina.


Se toarna compozotia in forme si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei, apoi se da la frigider 3-4 ore.


Daca nu aveti forme speciale puteti folosi pahare sau castronele si eventual puteti sa le dati aspect ''comercial'' ornandu-le cu putina ciocolata, asa cum am facut eu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Florentina_Cristina 1

04.04.2014, 08:23

yammy

merisor 1

04.04.2014, 08:49

Buna!

Dana_Retetegg 1

06.04.2014, 22:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!