Cornuri fragede cu rahat si dulceata

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 28 Feb 2015 | 1004 vizualizari

 

Buna seara bucatarasi, cum este weekend si maine e prima zi de primavara eu o intampin cu ceva dulce si fraged. O primavara frumoasa !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 300 ml lapte
  • 1 lingura rasatura portocala sau lamaie
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml ulei
  • rahat si dulceata cat dorim .
  • zahar pudra pt decor
  • 1 ou pt uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri fragede cu rahat si dulceata:

Cernem faina intr-un bol si facem o gaura in mijlocul acesteia.


Incalzim laptele nu prea fierbine si in 150 ml de lapte dizolvam drojdia. Dupa care o adaugam in mijlocul fainii si framantam bine. Odata incorporata drojdia in faina adaugam ouale, sarea, zaharul, rasatura de portocale si laptele ramas, daca va rezulta un aluat mai tare mai adaugati lapte dar eu m-am incadrat in 300 ml lapte.


Framantam bine coca timp de 30 minute, intre timp adaugand ulei pt a iesi un aluat lucios si fraged. Lasam la dospit coca timp de cat dorim !! :))


Eu am framantat aluatul de 2 ori!!


Odata crescut rupem bucatele din el si cu sucitorul intindem foi nu prea subtiri si cu cutitul sau cu cuterul formam triunghiuri unde asezam la capatul acesteaia rahat sau dulceata si rulam spre interior.


Le asezam in tava invelita cu hartie de copt, le ungem cu ou si le bagam la cuptor preincalzit pana ce acestea s-au rumenit .


Odata rumenite le scoatem din tava le pudram si le papam...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede cu rahat si dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

01.03.2015, 00:51

Bune pentru cafeluta

dantes 1

01.03.2015, 09:06

Tare bune!

Rocsi 1

01.03.2015, 20:40

Pentru mine cu dulceata sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase pentru micul dejun