Iinghetata de capsuni si smochine

de adasev12 in Dulciuri, 13 Mai 2012 | 922 vizualizari

 

buna dimineata bucatarasi dragi!
sa aveti o duminica placuta si eu va intampin direct cu inghetata...ce-ar fi daca am servi desert inainte de masa????

 

INGREDIENTE

  • 300 ml frisca lichida indulcita
  • 200 ml lapte
  • o lg de amidon
  • 2 lg de zahar
  • un galbenus
  • 125 g iaurt de capsuni
  • 400 g capsuni
  • 300 g smochine din sirop( puse de mine)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iinghetata de capsuni si smochine:

frisca se bate cam pe jumatate.


se iau 2 treimi din ea si se amesteca cu iaurtul( sa fie cremos).


capsunele se baga la robot si se fac pasta, dupa ce au fost lasate cateva ore bune cu zahar la rece.


sucul lasat se scurge apoi se zdrobesc capsunile


se pastreaza 100 g, restul se adauga la frisca cu iaurt.


se omogenizeaza bine si se pune in cutie, se da congelator.


amidonul se dizolva cu laptele si se pune la foc mic cu cele 2 lg de zahar sa se infierbante


galbenusul se freaca putin apoi se toarna peste el laptele in fir subtire, amestecand bine.


se pune iar pe foc pana se ingroasa ca o ciulama., se lasa la rece.


cealalta treime de frisca se amesteca cu compozitia de lapte rece


smochinele se scurg bine de sirop si se mixeaza fin, se adauga la compozitie.


se amesteca bine, se pune in cutie si se da la rece.


dupa 2 ore se scot cutiile si se mixeaza pt a topi acele de ghiata apoi se repeta operatiunea din ora in ora, cam de 3-4 ori.


se lasa apoi cel putin 2 ore sa se intareasca bine.


intre timp se face un sos de capsuni din cele 100 g pastrate, mixate, mai adaugam 2 lg zahar si un paharel de lapte.


punem la foc pana se leaga bine.


lasam la rece.


servim inghetata asortata , cu sirop de smochine,sos de capsuni si bucati de fructe


 

TIPS-URI

1

siropul scurs d ela smochine se poate folosi pt suc

Daca ti-a placut reteta noastra "Iinghetata de capsuni si smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

alldaycooking 1

13.05.2012, 17:34

trebuie incercata!

mihaelar63 1

14.05.2012, 10:40

Of ce de tentatii pe aici

adasev12 1

14.05.2012, 10:50

gaby, ms , pup

alldaycooking....chiar merita

mihaela...ce-ar fi viata fara tentatie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de pepene galben