Desert briosa bulgara

de Catalina L in Dulciuri, 9 Apr 2018 | 3554 vizualizari

 

"Bunatati de Paste"
Particularitatea acestei briose este de a împărți aluatul în bile, de a le etala in discuri subțiri și de a le pune unul peste celălalt, ungandu-le fiecare cu unt topit.
Este delicioasa si frumos de facut.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/briosa-bulgara.html

 

INGREDIENTE

  • 350 - 380 g de faina
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 15 ml de lapte cald + ou -
  • 1/2 lingurita de sare
  • 80 g de zahar
  • 25 g de unt moale
  • 60 g de unt topit
  • 1 ou +1 albus
  • coaja de lamaie sau portocala
  • pudra de vanilie
  • 50 g de fulgi de ciocolata
  • sirop de fructe de care aveti (al meu era de kumkuat)
  • 1 galbenus de ou
  • zahar perlat (facultativ)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briosa bulgara:

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.

In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, albusul, sarea si untul moale. Amestecati si incorporati laptele ramas. 

Framantam cca 10-15 minute. Trebuie sa obtineti un aluat moale usor lipicios. Am adaugat un pic de faina. Acoperim si lasam sa creasca 1h 30.

Infăinăm suprafața de lucru. Se degazează aluatul și-l impartim in 10 bile.

Acoperiti-le si lasati-le sa creasca 15 minute.

Intindeti treptat fiecare bila de aluat, ungeti-o cu unt topit.

Puneti-le una peste alta, rulati si formati un rulou gros.

Intindem aluatul intr-o foaie de forma dreptunghiulara.

Presarati peste aluat fulgii de ciocolata.

Rulati, veti obtineti un rulou lung pe care-l inchideti in forma de cerc.

Puneti-l pe o tava acoperita de hartie de copt.

Taiati conturul ca-n poza, acoperiti si lasati sa creasca inca 30 minute.

Ungeti cu galbenusul de ou batut.

Decorati dupa preferinta.

Dati la cuptorul incalzit la 200°C, timp de 10 minute, apoi modificati la 180°C si lasati timp de 25 - 30 minute in functie de cuptorul dvs. 

Scoateti din cuptor si ungeti-o pe toata suprafata cu sirop de fructe.

Lasati sa se raceasca pe un gril.

Poftiti la brioşă  !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briosa bulgara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert salam de biscuiti