Pasca cu branza, stafide si ananas

de Sim0na in Dulciuri, 4 Mai 2015 | 2546 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 0,5 kg faina Baneasa 000
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 220 ml lapte dulce
  • 10 g drojdie proaspata
  • ½ lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 ml ulei ptr framantat

Umplutura:

  • 1 kg branza dulce de vaca
  • 1 plic budinca cu gust de vanilie
  • 5 oua
  • 100 g zahar pudra
  • stafide + 1 esenta rom
  • ½ conserva ananas in compot SUNFOOD

Pentru uns:

  • 1 ou mic
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza, stafide si ananas:

Toate ingredientele pentru aluat vor trebuie sa fie la temparatura camerei, asadar le-am scos cu cateva ore inainte. Laptele, zaharul, sarea si coaja de lamaie le-am pus intr-un vas si am incalzit laptele pana s-a topit zaharul. Am lasat sa se raceasca pana a ajuns la o temperatura suportabila ptr deget. Intr-un castronel am amestecat drojdia cu o lingurita de zahar si cateva linguri de lapte caldut. Am pus si un praf de faina si am lasat maia la crescut vre-o 15 minute.

Faina am cantarit-o (din pacate am constatat ca lipsesc cateva zeci de grame din pungile de faina sau alte alimente) si am cernut-o intr-un bol adanc. In faina am spart ouale si am amestecat; am adaugat maia si am continuat amestecarea; am turnat treptat si laptele caldut amestecand pana am obtinut un aluat legat, pe care am continuat sa-l framant cu mana. In functie de calitatea fainii se mai poate completa cu faina, dar la acest tip de faina ar trebui sa fie suficient.

Aluatul l-am framantat bine-bine timp de cca 30 minute, adaugand treptat uleiul, iar cand a capatat o consistenta elastica l-am pus la crescut intr-un castron adanc, pe care l-am acoperit cu o folie alimentara si l-am lasat la un loc ferit de curent pentru o ora. Umplutura: stafidele le-am pus in apa calduta si esenta de ros si se lasa cel putin o ora la hidratat. Branza, ouale, zaharul, praful de budinca, stafidele scurse bine (stranse bine in pumn) si bucatile de ananas scurse si taiate marunt, le-am amestecat bine pe toate.

Cand aluatul si-a dublat volumul l-am pus pe masa unsa si l-am impartit in 2 parti - 1 parte cam 2/3 din aluat, pe care l-am intins cu sucitorul si l-am pus intr-o forma rotunde unsa si tapetata cu hartie de copt, lasand putin aluat peste marginile formei. Cealalta parte – 1/3, am impartit-o in 3 bucati, din care am facut 3 suluri pe care le-am impletit. Peste aluatul din forma am pus crema de branza, am adus aluat de pe margine, iar peste el am pus snurul impletit de aluat.

Am lasat la crescut cca 30 minute, apoi am dat la cuptorul preincalzit pentru o ora la 1800C. Cu 10 minute inainte de a opri focul, am scos forma si am uns pasca cu un ou amestecat cu un plic de zahar vanilat. Am scos pasca din cuptor si am lasat-o in forma pana la racire completa, apoi am scos din forma si am portionat-o.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza, stafide si ananas" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasca