Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone

de gaby_duceag in Dulciuri, 14 Apr 2015 | 14021 vizualizari

 

E prima oara cand fac paleuri si recunosc ca la inceput mi-au dat ceva batai de cap :))

Cu alte cuvinte… prima tura de fursecuri a ajuns la gunoi :P.Desi in multe retete apare la ingrediente praful de copt, mie nu mi-au iesit ok fara :), iar dupa ce am pus a mers totul ca pe roate.

Satula de traditionalele prajituri de casa m-am oprit la reteta de paleuri pe care v-o prezint si o voi repeta ori de cate ori voi avea timp :). Mi-au placut mult de tot! Cu cat stau mai mult cu atat devin mai bune si mai fragede.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone
  • Pentru fursecuri
  • 4 oua
  • 310 gr faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • o lingura coaja rasa lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • Pentru crema
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr frisca lichida
  • o lingura zahar pudra
  • 250 gr mascarpone
  • Pentru glazura
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone:

  1. Intr-un bol mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra.
  2. Adaugam vanilia, coaja de lamaie, ouale si faina, mixand pana obtinem un amestec omogen, pufos.
  3. Preincalzim cuptorul.
  4. Pregatim tava tapetata cu hartie pentru copt si cu ajutorul unui pos spritam gramajoare de compozitie. Lasam loc mult intre ele deoarece la cuptor se aplatizeaza si riscam sa se uneasca intre ele. Greutatea gramajoarei de aluat nu trebuie sa depaseasca aproximativ greutatea cuprinsa de jumatate de lingurita. Puteti pune chiar cu lingurita, nu neaparat cu posul.
  5. Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem timp de 8-10 minute la foc mediu. Fursecurile trebuie sa prinda culoare pe talpa.
  6. Procedam la fel cu restul de compozitie.
  7. Pregatim crema.
  8. Infierbantam frisca (nu o lasam sa fiarba!). Punem ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se omogenizeaza amestecul.
  9. Racim si lasam la frigider pentru 2-3 ore.
  10. Punem mascarpone in amestec si bagam mixerul.Nu va speriati ca e moale, mixati in continuare si dupa un timp se va lega si va ajunge la consistenta perfecta. Trebuie sa fie legata si pufoasa.
  11. Potriviti cate doua fursecuri si le lipiti cu cate 1/2 de lingurita crema. Crema mi-a ajuns perfect, cam o lingura mi-a ramas.
  12. Asezati fursecurile pe un platou si le glazurati cu ciocolata.
  13. Pentru glazurat puneti ciocolata rupta cubulete intr-un posh de silicon si o bagati in apa fierbinte.
  14. Cand e topita taiati cu un foarfece putin din capatul posului si lasati sa curga ciocolata in fir subtire peste fursecuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri cu crema de ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

laura_n 1

30.04.2015, 14:35

astea sunt de post?

Oana 1

04.05.2015, 12:08

Miaaaam, ce bune sunt!

Giana 1

06.01.2016, 19:35

Au ieșit așa de buneee. N-am mai avut răbdare să le pun și cremă. Le-am mâncat cu gem

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca