Cozonac cu nuca

de simsim82 in Dulciuri, 16 Feb 2014 | 1103 vizualizari

 

Pana acum aproximativ o luna, cozonacul era un mister pentru mine, daaaar... am gasit reteta ideala! Secretul? FAINA!!!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g zahar
  • 15 g drojdie
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 25 g unt
  • 15-20 ml ulei (1 lingura)
  • Umplutura:
  • miez de nuca macinat (15-20 mieji)
  • 1 albus
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri zahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Se pregateste maiaua: drojdia, 1 lingura de zahar, 2 linguri lapte si 2 linguri faina se amesteca bine si se lasa la crescut 15-20 minute.


Intr-un bol se cerne faina amestecata cu praful de copt si se toarna maiaua, apoi se adauga zaharul, laptele caldut, untul moale (la temperatura camerei) si oul. Se framanta bine, iar la final se adauga uleiul (eu am folosit ulei de masline, dar e foarte bun si cel de floarea soarelui). Mai framantati pana se incorporeaza uleiul si lasati aluatul sa creasca cel putin o ora.


Intre timp macinati miejii de nuca si amestecati-i cu cacao, zahar si albus, pana obtineti o compozitie omogena.


Cand aluatul a crescut, impartiti-l in doua si cu ajutorul mainilor (date cu ulei) intindeti doua foi pe care le ''ungeti'' cu amestecul de nuca. Rulati cele doua foi, iar sulurile obtinute ''impletiti-le ''.


Tapetati tava cu unt/ulei si faina sau cu hartie de copt si lasati cozonacul la crescut in tava inca 30-45 minute. Dupa ce a crescut, ungeti cozonacul cu galbenus.


Dati tava la cuptor (deja incins la 200 grade C ) si dupa 5 minute scadeti temperatura la 175 grade C.


Cand cozonacul s-a rumenit ,sa stiti ca e gata . Lasati-l in cuptor pana se raceste (daca rezistati) ,apoi feliati-l si...mancati-l! :D

 

TIPS-URI

1

Incercati sa inlocuiti jumatate din cantitatea de nuca ori cu nuca de cocos, ori cu crema de ciocolata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

_Alina_ 1

17.02.2014, 12:05

diaconta 1

17.02.2014, 18:56

pufos si aromat

MOKUSKA 1

19.02.2014, 15:39

delicios si frumos e cozonacu'

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare umplut cu finetti