Gomboti cu prune

de Bianca20 in Dulciuri, 20 Aug 2015 | 1492 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g cartofi;
  • 2 oua;
  • 250-300 g. faina;
  • 4 lg. gris;
  • un praf de sare;
  • 1 lg. ulei;
  • 40 g unt;
  • 150 g pesmet;
  • 4 lg. zahar;
  • 1 lgt. scortisoara;
  • 8-10 prune;
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Se pun la fiert cartofii. Se curata cand se racesc si se piseaza sau se dau prin blender. Vor iesi lipiciosi prin blender dar vor fi buni pentru compozitie. Se adauga ouale, grisul, faina si se framanta. Cantitatea de faina va varia in functie de tipul de cartofi. Eu am pus cam 250 g. Aluatul va fi lipicios si destul de moale dar daca veti pune mai multa faina vor iesi prea tari gombotii. Se pune uleiul pe foc. Se adauga untul si pesmetul. Se amesteca in continuu pana capata o culoare aramie, asemanatoare cu cea a zaharului caramelizat. Se opreste focul si se adauga zaharul si scortisoara.Se pune o oala cu apa pe foc. Se rup bucatele de aluat cu mainile infainate si li se dau o forma rotunda. Se aplatizeaza, se adauga cate o pruna curatata de sambure (sau jumatate daca ies mici) si se impacheteaza, dandu-le forma initiala, cea rotunda. Se adauga praful de sare in apa fiarta, se pun gombotii formati si se lasa pana ce se ridica la suprafata. Se scot cu o spatula si se tavalesc prin pesmet. Se servesc calzi sau reci. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

20.08.2015, 22:24

buni, buni!

Xandrinne 1

21.08.2015, 09:06

Ancutsa 1

30.08.2017, 15:14

Arata tare bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)