Tort de 1 mai

de Lau in Dulciuri, 1 Mai 2011 | 1352 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 8 oua
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie

CREMA 1

  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 500 ml de lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar

CREMA 2

  • 400 ml lapte fierbinte
  • 5 linguri de zahar
  • 25 g amidon alimentar
  • 100 g unt

GLAZURA

  • 1 ciocolata cu lapte
  • 100 g margarina
  • 100 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic de gelatina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de 1 mai:

Se tapeteaza tava cu hartie de copt


Se da drumul la cuptor la 220 grade


Albusurile se bat spuma si apoi se adauga zaharul si se bat bine.Se adauga galbenusurile unul cate unul,coaja de lamaie,faina cernuta impreuna cu praful de copt.


Compozitia se toarna in tava si se baga la cuptor pana trece testul cu scobitoarea


CREMA 1-


amestecam continutul plicului cu 6 linguri de lapte rece si 3 linguri de zahar si galbenusul de ou.


Fierbem restul de lapte,il luam de pe foc si adaugam amestecul preparat anterior,punem din nou pe foc si il mai lasam 1 min amestecand usor,


Luam de pe foc si il lasam sa se raceasca timp de 10 min,amestecand din cand in cand


Batem albusul de ou spuma si il incorporam in budinca


CREMA 2-


se caramelizeaza zaharul,se stinge caramelul cu laptele fierbinte,apoi se lasa la foc moderat pana se dizolva complet


se iau cateva linguri de lapte caramelizat si se amesteca cu amidonul dupa care se rastoarna in oala amestecand intr-una cu telul pana se ingroasa,


cand este inca putin calda se freaca cu 100 g unt la temperatura camerei


GLAZURA DE CIOCOLATA-punem ciocolata la topit impreuna cu apa,cacao,margarina,zaharul si lasam pana se omogenizeaza complet


pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic


dupa ce s-a racit glazura turnam in fir subtire gelatina si dam 5 min la rece


ASAMBLARE


Taiem blatul in 3


asezam prima foaie, adaugam budinca de vanilie, asezam a 2 foaie adaugam budinca de caramel ,asezam a 3 foaie si imbracam tortul cu glazura de ciocolata


decor-pesmet de biscuiti si trandafiri

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de 1 mai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mirela0911 1

02.05.2011, 17:58

Vreau si eu o felie

Anamaria7 1

02.05.2011, 22:25

cu ocazia zilei muncii, hai sa STAM la un tort

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 10:21

arata super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort din biscuiti