Tort de 1 mai

de Lau in Dulciuri, 1 Mai 2011 | 3352 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 8 oua
  • 1 praf de copt
  • 10 linguri de zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie

CREMA 1

  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 500 ml de lapte
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar

CREMA 2

  • 400 ml lapte fierbinte
  • 5 linguri de zahar
  • 25 g amidon alimentar
  • 100 g unt

GLAZURA

  • 1 ciocolata cu lapte
  • 100 g margarina
  • 100 ml apa
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic de gelatina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de 1 mai:

Se tapeteaza tava cu hartie de copt

Se da drumul la cuptor la 220 grade

Albusurile se bat spuma si apoi se adauga zaharul si se bat bine.Se adauga galbenusurile unul cate unul,coaja de lamaie,faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Compozitia se toarna in tava si se baga la cuptor pana trece testul cu scobitoarea

CREMA 1-

amestecam continutul plicului cu 6 linguri de lapte rece si 3 linguri de zahar si galbenusul de ou.

Fierbem restul de lapte,il luam de pe foc si adaugam amestecul preparat anterior,punem din nou pe foc si il mai lasam 1 min amestecand usor,

Luam de pe foc si il lasam sa se raceasca timp de 10 min,amestecand din cand in cand

Batem albusul de ou spuma si il incorporam in budinca

CREMA 2-

se caramelizeaza zaharul,se stinge  caramelul cu laptele fierbinte,apoi se lasa la foc moderat pana se dizolva complet

se iau cateva linguri de lapte caramelizat si se amesteca cu amidonul dupa care se rastoarna in oala amestecand intr-una cu telul pana se ingroasa,

cand este inca putin calda se freaca cu 100 g unt la temperatura camerei

GLAZURA DE CIOCOLATA-punem ciocolata la topit impreuna cu apa,cacao,margarina,zaharul si lasam pana se omogenizeaza complet

pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic

dupa ce s-a racit glazura turnam in fir subtire gelatina si dam 5 min la rece

ASAMBLARE

Taiem blatul in 3

asezam prima foaie, adaugam budinca de vanilie, asezam a 2 foaie adaugam budinca de caramel ,asezam a 3 foaie si imbracam tortul cu glazura de ciocolata

decor-pesmet de biscuiti si trandafiri

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de 1 mai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (28)

mirela0911 1

02.05.2011, 17:58

Vreau si eu o felie

Anamaria7 1

02.05.2011, 22:25

cu ocazia zilei muncii, hai sa STAM la un tort

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 10:21

arata super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate