Mucenici moldovenesti

de simsim82 in Dulciuri, 9 Mar 2014 | 1521 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 70 ml ulei
  • 260 ml lapte
  • 50 g zahar
  • Pentru ornat :
  • nuca macinata
  • 100 ml apa + 2 linguri miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Se pregateste maiaua: drojdia, 1 lingura de zahar, 3-4 linguri de lapte si 2 linguri de faina se amesteca bine si se lasa la crescut 10 minute. Intre timp se cerne faina intr-un bol. Laptele se amesteca intr-o craticioara cu zaharul si se lasa pe foc doar 1 minut, sa se incalzeasca putin. Apoi se adauga in bolul cu faina impreuna cu maiaua.
Se framanta pana se amesteca bine ingredientele ,apoi se adauga uleiul si se mai framanta cca 5 minute.
Se lasa la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul.
Aluatul crescut se imparte in parti egale (prima data in jumatate, apoi fiecare jumatate in 3-4 parti) din care se fac suluri carora li se da forma de 8 (opt).
Se mai lasa 10 minute la crescut, apoi se ung cu lapte si se dau la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt, la 175 grade C pana se rumenesc.
Dupa ce se scot din cuptor se ung cu siropul obtinut din apa si miere, apoi se presara cu nuca macinata, din abundenta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

reisnaor_2006 1

10.03.2014, 12:03

ii ador

elucubratiiculinare 1

10.03.2014, 19:48

ce frumos au iesit

laura_n 1

11.03.2014, 16:33

bunaciuni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!