Desert prajitura frageda cu mere

de Miha in Dulciuri, 29 Apr 2009 | 104967 vizualizari

 

O prajitura intr-adevar frageda si cu un gust nemaipomenit de bun!

 

INGREDIENTE

  • Foi :
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt 
  • 200 g unt
  • 4 cani faina
  • Umplutura:
  • 1 kg de mere
  • zahar dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura frageda cu mere:

Umplutura: Merele se dau pe razatoarea mare si se pun la calit impreuna cu zaharul, untul si scortiosara.Se lasa apoi la racit.


Aluat: In cuva masinii de paine am pus la framantat faina cu untul partial topit. Cand au inceput sa se formeze firimituri am adaugat zaharul (pudra), n praf de sare, praful de copt stins cu zeama de lamaie si ouale, unul cate unul. Iese un aluat elastic, nelipicios, care se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora.


Am impartit aluatul in 3 parti egale, pe care le-am intins cu sucitorul.

Am asezat prima foaie in tava unsa bine cu unt, am acoperit cu mere, alternand pana am terminat toate cele 3 foi.

Se coace prajitura la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frageda cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Miha 1

08.01.2014, 21:56

~600 g

reisnaor_2006 1

19.03.2014, 09:13

super buuuuuuuuuuuuunnnnnnnn

MOKUSKA 1

30.04.2014, 23:38

ador prajitura cu mere

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si portocala