Brânzoaice

de LadyCrs in Dulciuri, 1 Iun 2012 | 9798 vizualizari

 

Iaca a venit tătucu aseară cu o ditamai bucată de brânză de capră și de oaie...Și cum nu îmi place deloc mirosul și nici cu gustul nu prea ne împăcăm am zis să fac ceva cu ea ..că de să nu risipim alimentele. Și am făcut niște brânzoaice...unele gigantice, altele de dimensiuni normale...:)) dar bune domnule!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul :
  • făina ( cam 1 kg 200 g a intrat la mine)
  • un cubuleț drojdie ( 50 g și încă un vârf din altul am pus eu)
  • 4 ouă
  • un praf de sare
  • 5 lingurițe zahăr
  • ulei ( cam 100 ml)
  • zahăr vanilat un pliculeț
  • coajă de lămâie ( nu prea multă ca am pus și in compozișia de brânză)
  • apă călduță ( cam 400 de ml)
  • Umplutură :
  • cam un kg de brânză am folosit eu ( de care doriți: dulce, de vacă, de capră, de oaie )
  • zahăr după gustul fiecăruia ( cam 7 linguri am pus eu )
  • o esență de lămâie
  • 5 ouă ( sau 4....am pus 5 pentru că era foarte tare brânza)
  • zahăr vanilat 2 pliculețe
  • coajă de lămâie rasă ( am pus cam de la o lămâie)
  • Pentru uns :
  • cam 3-4 gălbenușuri
  • zahăr pudră pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brânzoaice:

Punem făina într-un castron. Încălzim apa ( să fie călduță, nu fierbinte). Facem o găurica și pregătim maiaua( punem praful de sare, zahărul, zahărul vanilat  drojdia, coaja de lămâie și apă puțin câte puțin și fărâmițăm bine drojdia , aducând mereu făina de pe margini). După ce s-a încorporat folosim mânuțele. Adăugăm și ouăle și începem să ne jucăm. După ce am încorporat și ouăle adăugăm și uleiul și frământăm bine bine de tot ( trebuie să iasă un aluat pufos ca la cozonac: aluatul este gata când nu se mai lipește cocuța de mânuțe ). Apoi lăsăm deoparte vasul acoperit cu un prosop curat (nu înainte de a îl descânta ca să crească frumos ) pentru 45 de minuțele.

Pentru umplutură dăm brânza prin răzătoare, punem ouăle, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, esența și amestecăm bine bine.

Apoi face cocuțe mici și le întindem cu ajutorul sucitorului. În centru punem umplutura și împachetăm după preferințe ( eu am făcut și pliculețe, si cerculețe și o tentativă de trandafiri). Punem foaie de copt în tavă și așezăm brânzoaicele pe care le mai lăsăm 10 minute înainte de a le introduce în cuptor, dar nu înainte de a le unge bine bine cu gălbenușul de ou. Cuptorul meu le-a copt cam în 25-30 de minute la foc mediu. Pudrăm și servim.

Vor ieși niște pufoșenii gustoase! Guten Appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Brânzoaice" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice sau poale-n brau moldovenesti