Brânzoaice

de LadyCrs in Dulciuri, 1 Iun 2012 | 5681 vizualizari

 

Iaca a venit tătucu aseară cu o ditamai bucată de brânză de capră și de oaie...Și cum nu îmi place deloc mirosul și nici cu gustul nu prea ne împăcăm am zis să fac ceva cu ea ..că de să nu risipim alimentele. Și am făcut niște brânzoaice...unele gigantice, altele de dimensiuni normale...:)) dar bune domnule!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul :
  • făina ( cam 1 kg 200 g a intrat la mine)
  • un cubuleț drojdie ( 50 g și încă un vârf din altul am pus eu)
  • 4 ouă
  • un praf de sare
  • 5 lingurițe zahăr
  • ulei ( cam 100 ml)
  • zahăr vanilat un pliculeț
  • coajă de lămâie ( nu prea multă ca am pus și in compozișia de brânză)
  • apă călduță ( cam 400 de ml)
  • Umplutură :
  • cam un kg de brânză am folosit eu ( de care doriți: dulce, de vacă, de capră, de oaie )
  • zahăr după gustul fiecăruia ( cam 7 linguri am pus eu )
  • o esență de lămâie
  • 5 ouă ( sau 4....am pus 5 pentru că era foarte tare brânza)
  • zahăr vanilat 2 pliculețe
  • coajă de lămâie rasă ( am pus cam de la o lămâie)
  • Pentru uns :
  • cam 3-4 gălbenușuri
  • zahăr pudră pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brânzoaice:

Punem făina într-un castron. Încălzim apa ( să fie călduță, nu fierbinte). Facem o găurica și pregătim maiaua( punem praful de sare, zahărul, zahărul vanilat drojdia, coaja de lămâie și apă puțin câte puțin și fărâmițăm bine drojdia , aducând mereu făina de pe margini). După ce s-a încorporat folosim mânuțele. Adăugăm și ouăle și începem să ne jucăm. După ce am încorporat și ouăle adăugăm și uleiul și frământăm bine bine de tot ( trebuie să iasă un aluat pufos ca la cozonac: aluatul este gata când nu se mai lipește cocuța de mânuțe ). Apoi lăsăm deoparte vasul acoperit cu un prosop curat (nu înainte de a îl descânta ca să crească frumos ) pentru 45 de minuțele.


Pentru umplutură dăm brânza prin răzătoare, punem ouăle, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, esența și amestecăm bine bine.


Apoi face cocuțe mici și le întindem cu ajutorul sucitorului. În centru punem umplutura și împachetăm după preferințe ( eu am făcut și pliculețe, si cerculețe și o tentativă de trandafiri). Punem foaie de copt în tavă și așezăm brânzoaicele pe care le mai lăsăm 10 minute înainte de a le introduce în cuptor, dar nu înainte de a le unge bine bine cu gălbenușul de ou. Cuptorul meu le-a copt cam în 25-30 de minute la foc mediu. Pudrăm și servim.


Vor ieși niște pufoșenii gustoase! Guten Appetit!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brânzoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

iri_iri 1

01.06.2012, 22:57

vreau si eu sa pap

mamaieelena 1

01.06.2012, 23:16

bune

Alinutza80 1

02.06.2012, 11:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza