Guguluf cu lamaie, coacaze rosii si afine

de laura_n in Dulciuri, 21 Mar 2015 | 1081 vizualizari

 

Nu este primul gugu (cum ii spun eu) pe care il fac, dar de fiecare data savurez cu drag o felie pufoasa si totusi cu textura densa, stropita cu un pic de sirop de portocala. Este un dulce chiar savuros, aromat. Iar astazi s-a potrivit si mai bine, a fost o zi insorita, chiar de primavara!
Sa ne bucuram de viata si de natura, cat inca ne rasplateste!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt moale
  •  6 linguri zahar brut
  •  4 oua de tara
  •  300 gr faina
  •  1/2 plic praf de copt
  •  1 lamaie
  •  4 linguri iaurt natur (eu am folosit iaurt de casa)
  •  afine +coacaze
  •  1 lingura zahar pudra
  •  1 portocala
  •  3 linguri zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie, coacaze rosii si afine:

Pastram ingredientele la temperatura camerei timp de 2 ore.


Intr-un vas curat, punem untul moale, zaharul brut si coaja rasa de la lamaie. Cu ajutorul mixerului incepem sa amestecam, intai la viteza mica, apoi la viteza mare. Adaugam cate un ou pe care va recomand sa il spargeti separat intr-un castronel. In cazul in care oul nu este bun, nu riscati sa stricati toata compozitia. Mixam bine dupa fiecare ou, pana le incorporam pe toate 4. Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Mixam usor pana se incorporeaza, apoi adaugam iaurtul si zeama de la lamaie. Mai adaugam o lingura de faina daca este cazul.


Afinele si coacazele le punem intr-un castronel cu o lingura de zahar pudar si le amestecam bine. Le adaugam in compozitie si cu ajutorul unei spatule, amestecam de cateva ori ca sa se distribuie uniform si turnam compozitia intr-o forma de guguluf. Eu am folosit o forma din silicon, astfel ca nu am mai uns cu unt si nici nu am folosit hartie de copt unsa. Punem la copt in cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 50-60 minute, pana devine bine rumenit. Astfel de aluaturi cu unt necesita un timp de coacere mai lung decat un pandispan simplu din oua.


Dupa ce s-a copt, il scoatem si il lasam la racit. Stoarcem sucul de portocala si il amestecam cu 3 linguri de zahar pudra. Lasam sa se topeasca zaharul, apoi glazuram guguluful bine racit.


Savuram o felie cu un strop de sirop!


Duminica frumoasa, tuturor!

 

TIPS-URI

1

folositi oua de tara, aluatul capata culoare frumoasa.

2

lasati la copt suficient timp, chiar daca devine prea rumen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie, coacaze rosii si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

diaconta 1

22.03.2015, 12:46

tii ca-mi place,nu?

anca_rm 1

25.03.2015, 08:42

gaby_gabytza 1

29.03.2015, 22:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ROZ