Chec pufos si briose cu ciocolata

de nico_nico in Dulciuri, 18 Ian 2017 | 2125 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 4 oua mari intregi
  • 250 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • 4 linguri nuca macinata
  • 50 gr. ciocolata
  • Ornare:
  • 100 ml frisca lichida
  • bombonele decorative.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos si briose cu ciocolata:

 

Intr-un castron, batem ouale cu  zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt  si laptele. Toate se mixeaza pana devine ca o pasta. Compozitia se pune in forme de briose doar trei parti ( eu am avut doar 8 forme de silicon si restul le-am pus in forme de cosulete cu hartie speciala pentru briose). In compozitia ramasa, se pune nuca, esenta de rom si ciocolata razuita marunt. In fiecare forma, se pune putin din compozitia cu nuca si ciocolata. Se coc 15-20 minute, la 180 grade C. Dupa ce se coc, se lasa la racit si apoi se orneaza cu frisca batuta in prealabil si bombonele decorative (dupa preferinte). Cand am facut briose, am facut si un chec cu ciocolata pufos.

 Ies aproximativ 24 de briose mari. Compozitia pentru chec este la fel ca si pentru briose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos si briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandine