Chec pufos si briose cu ciocolata

de nico_nico in Dulciuri, 18 Ian 2017 | 1092 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 4 oua mari intregi
  • 250 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • 4 linguri nuca macinata
  • 50 gr. ciocolata
  • Ornare:
  • 100 ml frisca lichida
  • bombonele decorative.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos si briose cu ciocolata:





Intr-un castron, batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Toate se mixeaza pana devine ca o pasta. Compozitia se pune in forme de briose doar trei parti ( eu am avut doar 8 forme de silicon si restul le-am pus in forme de cosulete cu hartie speciala pentru briose). In compozitia ramasa, se pune nuca, esenta de rom si ciocolata razuita marunt. In fiecare forma, se pune putin din compozitia cu nuca si ciocolata. Se coc 15-20 minute, la 180 grade C. Dupa ce se coc, se lasa la racit si apoi se orneaza cu frisca batuta in prealabil si bombonele decorative (dupa preferinte). Cand am facut briose, am facut si un chec cu ciocolata pufos.


Ies aproximativ 24 de briose mari. Compozitia pentru chec este la fel ca si pentru briose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos si briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Bucataras Diana 1

18.01.2017, 19:59

kytz 1

19.01.2017, 18:55

Panacris 1

19.01.2017, 19:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
ChocoMuffins cu ghimbir si glazura de caramel