Chec pufos si briose cu ciocolata

de nico_nico in Dulciuri, 18 Ian 2017 | 359 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 4 oua mari intregi
  • 250 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • 4 linguri nuca macinata
  • 50 gr. ciocolata
  • Ornare:
  • 100 ml frisca lichida
  • bombonele decorative.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos si briose cu ciocolata:





Intr-un castron, batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Toate se mixeaza pana devine ca o pasta. Compozitia se pune in forme de briose doar trei parti ( eu am avut doar 8 forme de silicon si restul le-am pus in forme de cosulete cu hartie speciala pentru briose). In compozitia ramasa, se pune nuca, esenta de rom si ciocolata razuita marunt. In fiecare forma, se pune putin din compozitia cu nuca si ciocolata. Se coc 15-20 minute, la 180 grade C. Dupa ce se coc, se lasa la racit si apoi se orneaza cu frisca batuta in prealabil si bombonele decorative (dupa preferinte). Cand am facut briose, am facut si un chec cu ciocolata pufos.


Ies aproximativ 24 de briose mari. Compozitia pentru chec este la fel ca si pentru briose.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos si briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Bucataras Diana 1

18.01.2017, 19:59

kytz 1

19.01.2017, 18:55

Panacris 1

19.01.2017, 19:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
chec pufos cu frisca