Biscuiti sarati

de simsim82 in Dulciuri, 24 Mar 2014 | 3149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml apa
  • sare (dupa gust)
  • 2 linguri mac sau susan
  • 100 ml ulei (de masline)
  • 1 lingurita drojdie uscata sau 10 g drojdie proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti sarati:

Se dizolva drojdia in jumatate din cantitatea de apa, se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu putina sare, apoi se adauga drojdia si uleiul. Se amesteca usor, adaugand si restul de apa, putin cate putin.


La final se adauga macul/susanul si se framanta pana obtineti un aluat lucios si nelipicios (cca 5 minute). Se lasa aluatul la crescut 1 ora, apoi se intinde o foaie subtire din care decupam biscuitii (pe care ii puteti presara cu putina sare fina, daca ii vreti mai sarati). Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se asaza biscuitii la distanta destul de mica (nu cresc prea mult). Se incalzeste cuptorul la 175 grade C si se da tava la cuptor pana incep sa devina biscuitii aurii.


Sunt foarte buni ca aperitiv sau gustare pentru copii ...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti sarati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ela94 1

10.05.2014, 20:55

ai mei au iesit tari :| si am pus tot ce scrie in reteta, de ce??

simsim82 1

10.05.2014, 23:42

Ela94, nu stiu de ce...imi pare rau! Depinde ce faina folosesti, iar la cuptor nu trebuie lasati prea mult, pentru ca in momentul in care se racesc se mai intaresc.

Ela94 1

18.05.2014, 15:44

simsim82 eu am folosit baneasa...ori ca, cuptorul nu era destul de cald..cine stie, oricum si tari sunt buni )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cascaval