Biscuiti sarati

de simsim82 in Dulciuri, 24 Mar 2014 | 5343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 ml apa
  • sare (dupa gust)
  • 2 linguri mac sau susan
  • 100 ml ulei (de masline)
  • 1 lingurita drojdie uscata sau 10 g drojdie proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti sarati:

Se dizolva drojdia in jumatate din cantitatea de apa, se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu putina sare, apoi se adauga drojdia si uleiul. Se amesteca usor, adaugand si restul de apa, putin cate putin.


La final se adauga macul/susanul si se framanta pana obtineti un aluat lucios si nelipicios (cca 5 minute). Se lasa aluatul la crescut 1 ora, apoi se intinde o foaie subtire din care decupam biscuitii (pe care ii puteti presara cu putina sare fina, daca ii vreti mai sarati). Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se asaza biscuitii la distanta destul de mica (nu cresc prea mult). Se incalzeste cuptorul la 175 grade C si se da tava la cuptor pana incep sa devina biscuitii aurii.


Sunt foarte buni ca aperitiv sau gustare pentru copii ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti sarati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ela94 1

10.05.2014, 20:55

ai mei au iesit tari :| si am pus tot ce scrie in reteta, de ce??

simsim82 1

10.05.2014, 23:42

Ela94, nu stiu de ce...imi pare rau! Depinde ce faina folosesti, iar la cuptor nu trebuie lasati prea mult, pentru ca in momentul in care se racesc se mai intaresc.

Ela94 1

18.05.2014, 15:44

simsim82 eu am folosit baneasa...ori ca, cuptorul nu era destul de cald..cine stie, oricum si tari sunt buni )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de perisoare
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu  smantana ,fasole verde  , cartofi si sunculita de porc

ieri la 23:41

Desert gogosi cu ciocolata

de Lau 9

ieri la 21:35

Friptura de porc inabusita

de Lau 9

ieri la 21:05

Penne cu spanac și gorgonzolla

ieri la 20:54

Paine fara framantare

de Lau 9

ieri la 20:26

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv biscuiti cu cascaval