Desert placinta cu iaurt

de Doinavar in Prajituri, 8 Feb 2013 | 229781 vizualizari

 

Nemaipomenita! Am incercat prima oara si mi-a iesit la fix, mult mai bine decat ma asteptam. Cu aceasta ocazie “am inaugurat” noul vas ceramic si nu s-a lipit absolut deloc. Super!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet 400 g foi de placinta subtiri
  • 2 iaurturi de 140 g (Danone)
  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 6 linguri zahar pentru sirop
  • 1 cana ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 10 ml esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu iaurt:

Intr-un castron frecati zaharul (o cana) cu ouale pana la omogenizare, adaugati treptat uleiul pana se incorporeaza, apoi adaugati iaurturile, praful de copt stins cu zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Adaugati 5 ml esenta de rom si omogenizati compozitia. Rupeti foile de placinta in bucati potrivite (pastrati una pentru pus in tava) si introduceti-le in castronul cu compozitia, incorporandu-le bine cu furculita. Ungeti tava cu o lingurita de ulei, asezati o foaie de placinta in tava  (a mea are 22×23 cm), ridicand-o la margini si turnati compozitia. Puteti folosi si un vas de sticla termorezistenta de orice forma. Dati placinta la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 45-50 minute, pana se rumeneste.

Intre timp preparati siropul de zahar ars: puneti cele 6 linguri de zahar la ars, la foc mic, nu-l ardeti prea tare, apoi adaugati 200 ml apa clocotita si amestecati pana se dizolva bine zaharul. Turnati in sirop 5 ml esenta de rom. Scoateti placinta din cuptor si turnati incet siropul pe toata suprafata, pana intra tot in placinta. Dupa ce s-a racorit am rasturnat-o pe un fund de lemn si am taiat-o in bucati. Mie mi-au iesit 16 portii de placinta mari si pufoase, aromate si gustoase.

 

TIPS-URI

1

Am folosit oua de la gainile mele si a iesit galbena, galbena.

2

Acum, dupa ce am facut-o (mintea romanului de pe urma) m-am gandit ca ar fi mers si niste stafide sau bucatele de rahat de diferite culori, jeleuri sau chiar bucatele de fructe proaspete, din compot, dulceata, etc. Dar este buna si asa, puteti sa o faceti mereu altfel, in diferite combinatii, pentru cei dragi. Va vor iubi si mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Alexandra Burz 1

31.01.2014, 21:06

andaglevesanu 1

03.02.2014, 20:19

cantitatea de ulei e prea mare ....trebuie redus uleiul ....iese prea uleioasa

iri_iri 1

16.12.2014, 22:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!