Desert prajitura cu caramel si krant de migdale

de Constelatialeu in Prajituri, 27 Apr 2018 | 3173 vizualizari

 

Rapid, delicios si usor de facut

 

INGREDIENTE

  • 31 piscoturi ( atat mi-au trebuit mie in forma in care am montat prajitura)
  • 2 cutii mascarpone -500 g
  • 1 cutie lapte condensat caramel DeLatte 397 g
  • o mana de afine de cultura
  • Krant de migdale
  • 160 g migdale prajite
  • 200 g zahar caramelizat
  • Pentru insiropat
  • 3-4 lingurite ness
  • apa cca 150 ml (eu am turnat apa in vasul in care am caramelizat zaharul si am folosit apa dupa ce s-a dizolvat zaharul)
  • ornamente din cereale trase-n ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caramel si krant de migdale:

Mai intai am pregatit krantul ca sa se poate raci si apoi sa-l pot da la robot sa se marunteasca, am vrut un krant mai fin, nu grosier.

Intr-un vas cu fundul dublu am pus zaharul la caramelizat, atentie sa nu se arda pentru ca se amaraste. Dupa ce a capatat culoarea chihlimbarului, adaugam migdalelle si le acoperim cu caramel, rasturnam pe un fund uns cu ulei si aplatizam, lasam sa se raceasca, apoi maruntim cat de fin dorim. In vasul in care am caramelizat zaharul turnam apa si lasam sa se topeasca, apoi amestecam apa cu ness-ul si inmuiem piscoturile, atentie nu trebuiesc inmuiate foarte rau. Am folosit o forma de sticla rotunda cu diametrul de 28 cm. 

Crema : Intr-un castron am omogenizat mascarponele si caramelul. Apoi am asezat in forma piscoturile inmuiate, atentie nu trebuiesc inmuiate mult, peste ele intindem jumatate din crema apoi ornam cu afine de cultura, asezam al doilea rand de piscoturi inmuiate peste care punem restul de crema. Nivelam si presaram krant de migdale si ornam cu cereale trase-n ciocolata. Se da la rece si de preferinta se mananca a doua zi, daca ai rabdare....

  PS. Krant am facut mai mult, va zic asta sa nu dati cu pietre ca v-am pus sa puneti tot krantul....:))))0

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caramel si krant de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (15)

dantes 1

29.04.2018, 06:44

Delicioasa!

mirela0911 1

29.04.2018, 10:54

Prea buna! Si cum suna krantz de migdale ....

mihaelar63 1

30.04.2018, 02:35

Are tot ce-mi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "cu ce ai..."