Inghetata cu ciocolata si praline

de Brindusa in Prajituri, 25 Ian 2010 | 4583 vizualizari

 

Ninge afara si e ger? Si ce daca! Eu am facut desertul preferat al casei : inghetata.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida (sau 400 g frisca naturala, de la cofetarie + 50 ml lapte)
  • 2 linguri zahar pudra (daca frisca nu deja indulcita)
  • 200 g fructe confiate (eu am folosit caise)
  • 50g +100 g ciocolata neagra
  • 50 g zahar brun (sau alb)
  • 50 g fulgi de migdale (sau alte tipuri de alune, sfaramate)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu ciocolata si praline:

Ia un castron cam de 1litru si tapeteaza-l fie cu o punga, fie cu folie alimentara.


Taie bucati mai mici caisele si cu un cutit mare ascutit bine taie fin 50 g de ciocolata. Bate bine 400 ml de frisca (daca nu ai frisca deja batuta). Amesteca usor frisca cu caise, ciocolata si zahar (daca nu e indulcita deja). Toarna in castron, niveleaza, acopera cu plasticul si lasa la congelator peste noapte.


A doua zi fa mai intai pralina: Mai intai pune folie de aluminiu pe o tava si unge-o cu ulei. Intr-o ulcica pune zaharul pe foc mediu, sa se caramelizeze. Ai grija sa nu se arda. Nu amesteca cu lingura, ci misca ulcica, sa se topeasca zaharul peste tot. Pune fulgii de migdale amestecand cu o coada de lingura. Pune repede pe folia unsa si intinde putin cu dosul unei linguri unse cu ulei. Dupa ce s-a racit rupe-o in bucati de diferite dimensiuni.


Pune restul de smantana lichida in ulcica unde ai facut caramelul si incalzeste-o. Daca folosesti frisca de la cofetarie, pune 50 ml de lapte la incalzit. In smantana pune 100 g de ciocolata (taiata mic) si lasa pana se topeste. Pune deoparte sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit glazura de cacao, scoate inghetata pe o farfurie si orneaz-o cu straturi de ciocolata. Se presara bucatile de pralina si se pune din nou la congelator. (La congelator pune-o invelita in folie alimentara)


Reteta este adaptata dupa GoodFood

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu ciocolata si praline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

nyana 1

25.01.2010, 22:29

Brindusa 1

25.01.2010, 22:35

elena1988 1

08.03.2011, 10:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocanita de pui cu ardei
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu prune si nuci

de Adi 4

ieri la 20:03

Dulceata de zmeura

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

Briose cu banane

de abetina 3

ieri la 12:05

Chiftelute de cartofi, cu sos picant

de RODIMUR 5

pe 14.07 la 21:13

Desert prajitura cu urda, zmeura si caise

pe 14.07 la 20:18

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Simona