Crema de zahar ars

de AnyCostescu in Prajituri, 29 Noi 2012 | 1476 vizualizari

 

o reteta foarte foarte usor de preparat
un desert ideal pt toata familia

 

INGREDIENTE

  • 2 litri lapte
  • 10 oua
  • 200 gr zahar+5 lg zahar
  • zahar vanilat
  • esenta vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-un vas yena am pus cele 5 linguri de zahar la caramelizat pana zaharul devine lichid si de culoare maronie


Separat batem ouale cu cele 200 gr zahar pana se topeste zaharul


Adaugam treptat laptele si incorporam bine


Punem aceasta compozitie obtinuta peste zaharul caramelizat si dam la cuptor pt o ora


Cuptorul il setam la 150grade


Dupa ce prinde o crusta maronie deasupra si timpul de o ora s-a scurs scoatem din cuptor si o dam la rece


Se serveste cu toping sau asa simpla


Este delicioasa!!!!!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Dana_Retetegg 1

29.11.2012, 22:29

buna!!

mamaieelena 1

30.11.2012, 08:39

AnyCostescu 1

30.11.2012, 10:19

va astept pe toti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars