Pasta de zahar

de LUK in Prajituri, 6 Mai 2012 | 4513 vizualizari

 

Pe 8 martie fetita mea a implinit 3 anisori.Pentru ca si a dorit foarte mult un tort cu personajele din "In cautarea lui Nemo" am incercat sa i fac niste corali cu galben si rosu(la dorinta ei) testind pentru prima data pasta de zahar.am folosit reteta de pe blogul dnei Viorica Dinu cu mici modificari.O sa scriu reteta asa cum am facut o eu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o portie(partea rosie)
  • 50ml colorant alimentar rosu Coselli
  • 10ml apa
  • 5 gr gelatina
  • 2 linguri miere de salcam
  • 50gr margarina topita
  • 50gr amidon
  • 700gr zahar pudra fin(cernut inca o data)
  • Pentru partea galbena am injumatatit cantitatile de mai sus si am folosit numai colorant galben,fara apa.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de zahar:

Punem intr un vas lichidul.Adaugam gelatina si o lasam la hidratat.Punem apoi pe foc mic sa se topeasca gelatina(fara a o fierbe),impreuna cu mierea.


Dupa ce s-a topit mierea si gelatina adaugam margarina topita.Omogenizam,tot pe foc,fara a fierbe.Se ia apoi de pe foc si se pune in bolul in care facem pasta.LAsam sa se racoreasca putin si adaugam amidonul si 2 linguri de zahar pudra.Amestecam pana se raceste,adaugam apoi restul de zahar pudra si amestecam cu paletele pt aluat de la mixer.Pasta rosie s-a omogenizat mai greu pentru ca era mai multa cantitate si a trebuit s aframant si cu mana putin.Daca e lipicioasa mai adaugati zahar pudra dar nu ar trebui sa intre mai mult decat prevede reteta.


Pentru pasta galbena procedati la fel ca mai sus.


Pasta rosie am lasat-o putin la rece inainte de a o folosi iar pasta galbena am folosit-o imediat dupa ce am pregatit-o.Mi-a placut mai mult cum s-a modelat pasta galbena.


 

TIPS-URI

1

este foarte important sa cerneti zaharul inca o data inainte de a-l utiliza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

LUK 1

07.06.2012, 15:21

multumesc Mihaela!

Poliana 1

08.06.2012, 08:50

La multi ani fetitei tale! Foarte frumos si colorat tort sa avut!

LUK 1

08.06.2012, 12:38

multumesc Poliana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Desert tort aniversar