Pasta de zahar

de LUK in Prajituri, 6 Mai 2012 | 6922 vizualizari

 

Pe 8 martie fetita mea a implinit 3 anisori.Pentru ca si a dorit foarte mult un tort cu personajele din "In cautarea lui Nemo" am incercat sa i fac niste corali cu galben si rosu(la dorinta ei) testind pentru prima data pasta de zahar.am folosit reteta de pe blogul dnei Viorica Dinu cu mici modificari.O sa scriu reteta asa cum am facut o eu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o portie(partea rosie)
  • 50ml colorant alimentar rosu Coselli
  • 10ml apa
  • 5 gr gelatina
  • 2 linguri miere de salcam
  • 50gr margarina topita
  • 50gr amidon
  • 700gr zahar pudra fin(cernut inca o data)
  • Pentru partea galbena am injumatatit cantitatile de mai sus si am folosit numai colorant galben,fara apa.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de zahar:

 Punem intr un vas lichidul.Adaugam gelatina si o lasam la hidratat.Punem apoi pe foc mic sa se topeasca gelatina(fara a o fierbe),impreuna cu mierea.

Dupa ce s-a topit mierea si gelatina adaugam margarina topita.Omogenizam,tot pe foc,fara a fierbe.Se ia apoi de pe foc si se pune in bolul in care facem pasta.LAsam sa se racoreasca putin si adaugam amidonul si 2 linguri de zahar pudra.Amestecam pana se raceste,adaugam apoi restul de zahar pudra si amestecam cu paletele pt aluat de la mixer.Pasta rosie s-a omogenizat mai greu pentru ca era mai multa cantitate si a trebuit s aframant si cu mana putin.Daca e lipicioasa mai adaugati zahar pudra dar nu ar trebui sa intre mai mult decat prevede reteta.

Pentru pasta galbena procedati la fel ca mai sus.

Pasta rosie am lasat-o putin la rece inainte de a o folosi iar pasta galbena am folosit-o imediat dupa ce am pregatit-o.Mi-a placut mai mult cum s-a modelat pasta galbena.

 

TIPS-URI

1

este foarte important sa cerneti zaharul inca o data inainte de a-l utiliza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

LUK 1

07.06.2012, 15:21

multumesc Mihaela!

Poliana 1

08.06.2012, 08:50

La multi ani fetitei tale! Foarte frumos si colorat tort sa avut!

LUK 1

08.06.2012, 12:38

multumesc Poliana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort aniversar