Desert tort aniversar

de Rahela Velicu in Torturi, 17 Mar 2017 | 1505 vizualizari

 

Un tort delicios cu crema de mascarpone si pasta de zahar pe care l-am facut de ziua iubitului meu :)

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 200 g zahar
  • 90 ml apa fierbinte
  • 6o ml ulei
  • 4 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema 1:

  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba
  • 150 g crema de branza

Ingrediente crema 2:

  • 500 g mascarpone
  • 500 g nutella

Ingrediente pasta de zahar:

  • 1 plic de gelatina granule
  • 6 linguri de apa
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de margarina Unirea
  • zahar pudra cat cuprinde ( aprox. 800-900 g)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort aniversar:

Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de zahar. Adaugam treptat si uleiul si mixam. Cacaua o amestecam bine cu apa fierbinte, sa nu ramana cocoloase si o turnam usor peste galbenusuri. Mixam sa se integreze bine. Adaugam apoi tot peste galbenusuri si faina cu praful de copt si mixam. Rezulta o compozitie groasa. Luam aceasta compozitie cu lingura si o punem peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn, pana cand se integreaza perfect. Tapetam tava cu hartie de copt si putem coace pentru 25 de minute, la 200 de grade C.

Pregatim prima crema: mixam spuma frisca lichida, adaugam ciocolata topita si crema de branza si mixam bine.

Crema a doua se pregateste si mai simplu: mixam mascarponele, adaugam nutella sau finetti si incorporam bine.

Asamblam tortul, fara a insiropa blatul si oprim crema sa il acoperim bine la final.

Deasupra am ornat cu pasta de zahar.

Pasta de zahar.

Mai intai punem gelatina cu apa, pe baie de aburi si lasam pana cand aceasta se topeste. Adaugam mierea si margarina si amestecam. Lasam pana cand se topeste si untul.

Punem 500 g zahar pudra cernut intr-un bol incapator si adaugam compozitia fierbinte. Amestecam cu lingura cat se poate, apoi transferam compozitia pe blatul de lucru pe care presaram din abundenta zahar pudra. Incepem sa framantam pana cand nu se mai lipeste de maini, dar nici sa fie foarte tare pasta, ca se va rupe usor. Adaugam coloranti alimentari pentru a o colora.

Acoperim tortul cu pasta de zahar.

 

TIPS-URI

1

Pasta de zahar se aplica pe tort cu ajutorul sucitorului.

2

Inainte sa punem pasta de zahar pe tort, punem pe laterale si deasupra un strat generos de crema.

3

Dam la frigider tortul pana a doua zi, pentru ca blaturile sa se insiropeze bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rahela Velicu 1

18.03.2017, 20:07

Multumesc!

dantes 1

19.03.2017, 11:29

Super!

Rahela Velicu 1

19.03.2017, 12:14

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert salam de biscuiti cu ciocolata

ieri la 21:58

Varza a la Cluj pregatita la slow cooker Crock-Pot

ieri la 21:03

Desert placinta cu mere si gutui cu aluat razuit

de RuxyRux 9

ieri la 21:03

Desert prajitura Furnicuta

de Lau 9

ieri la 19:34

Desert prajitura craiasa zapezii

de Lau 9

ieri la 12:16

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Pasta de zahar