Tort "Rolling Stone"

de angyb in Torturi, 2 Oct 2012 | 1738 vizualizari

 

zilele trecute a fost ziua de nastere a unei prietene care este inebunita de muzica rock am hotarat sa ii fac un tort cu simbolul grupului Rolling stone!!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • Crema:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 400 ml lapte
  • 500 ml frisca
  • 50 g ciocolata alba
  • Glazura:
  • 250 g ciocolata menaj
  • 150 g unt
  • martipan
  • 100 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Rolling Stone":

Blatul: separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare, dupa care adaugam zaharul si continuam sa le batem pana cand devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile ,faina amestecata cu drojdia amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor preincalzit la 180 de grade aproximativ 45 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.


Crema: Amestecam praful de budinca cu oul ,zaharul si 100 ml de lapte. Restul de lapte il punem la fiert .Cand laptele incepe da fiarba adaugam amestecul de budinca amestecand mereu pana cand se ingroasa. Acoperim crema obtinuta cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.


Batem spuma frisca dupa care adaugam cate o lingura de crema amestecad mereu.La sfarsit adaugam si ciocolata alba rasa.


Glazura: topim pe baie de abur ciocolata menaj impreuna cu 100 g unt si o lasam sa se raceasca.


Taiem blatul in trei si intindem crema intre cele trei foi obtinute dupa care turnam deasupra glazura de ciocolata.


Pentru a realiza gura de martipan taiem din hartie de copt un sablon cu partea rosie ,intindem o foaie subtire de martipan (http://www.bucataras.ro/retete/martipan-36604.html) si taiem cu un cutit ascutit forma dorita . Pentru partea alba topim pe baie de abur 100 g ciocolata alba cu 50 g unt si decoram cu un posh cu varful subtire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Rolling Stone"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Lau 1

03.10.2012, 15:27

superb arata

angyb 1

03.10.2012, 16:17

sufletista multumesc mult

Valclaudia 1

18.12.2012, 20:07

DEOSEBIT TORTUL, FELICITARI!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu nuca si crema de vanilie