Tort cu crema de iaurt si ananas

de mirela suba in Torturi, 29 Apr 2013 | 6362 vizualizari

 

Sper sa va placa,este un tort light si usor!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • un plic gelatina
  • 100 ml lapte
  • 200 gr frisca Hulala
  • un plic intaritor frisca
  • 375 gr iaurt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr ananas(siropul pastrati-l pentru blat)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si ananas:

Blatul: 3 albusuri se bat cu 3 linguri de zahar si se bat pana devine o crema groasa si lucioasa,se adauga apoi 3 galbenusuri si treptat se adauga si faina. Intr-o tava forma de tort,se pune foaie pergament si apoi se pune inelul si se blocheaza,se toarna aluatul pentru blat obtinut.


Se da la cuptor si se lasa pana trece testul cu scobitoarea. Iar apoi scoateti inelul de pe forma si lasati sa se raceasca blatul.


Plicul de gelatina se pune in 100 ml lapte intr-o oala mica si se lasa 10 min.


Ananasul se pune intr-o strecuratoare si deasupra daca doriti puneti zahar.


Intr-un bol se bate frisca si se adauga spre final intaritorul de frisca.


Intr-un alt bol,se amesteca iaurtul cu cele 2 linguri de zahar pudra,daca doriti mai dulce se mai poate adauga zahar pudra. Apoi puneti oala mica cu gelatina si laptele pe foc,ATENTIE! focul sa fie mic si amestecati continu fara ca sa inceapa sa fiarba gelatina,dupa ce s-a dizolvat gelatina,o puneti in bolul cu iaurt si amestecati pana devine o pasta si apoi puneti frisca si ananasul stors bine de zeama si amestecati.


Blatul daca s-a racit,se insiropeaza cu siropul de la ananas,apoi se toarna crema si se pun optional sau nu bucati de ananas si se da la frigider pentru o ora.


Va doresc Pofta Mare!

 

TIPS-URI

1

In loc de ananas se pot folosi si capsuni proastete sau bucati de portocale

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela suba 1

30.04.2013, 09:08

cu mare drag

Krystyan Trendy 1

19.12.2013, 22:42

minunat tort

mirela suba 1

31.12.2013, 14:51

:*
multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe si piscoturi