Desert Baked Alaska

de Geanina87 in Torturi, 29 Mai 2013 | 64798 vizualizari

 

Azi implinesc 3 ani de la casatorie si cum se putea altfel sa sarbatoresc fara un tort mai "special"? Am ales Baked Alaska, pentru ca era pe lista de asteptare si pentru ca e ceva diferit de pana acum. Multumesc, Gaby, pentru reteta si pentru gustul minunat pe care il are acest tort perfect in zilele calduroase!

 

INGREDIENTE

Inghetata:

  • 6 galbenusuri
  • 200 g ciocolata alba
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • esenta de vanlie
  • 400 ml frisca lichida
  • 150 g zahar

Caramel:

  • 5 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingura unt

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Bezea:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • plus 2 linguri coniac
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Baked Alaska:

Incepem cu inghetata: Galbenusurile si zaharul le punem pe foc mic, amestecand continuu, pana se topeste zaharul.Ciocolata o taiem bucatele si impreuna cu untul o topim pe baie de aburi. Cand se racesc galbenusurile si ciocolata, le amestecam cu frisca batuta tare si esenta de vanilie. Tapetam un bol cu folie alimentara si turnam jumatate din compozitia de inghetata si dam la congelator pentru jumatate de ora.


Caramelul: Zaharul il punem intr-o cratita pe foc mediu si amestecam pana cand isi schimba culoarea. Luam de pe foc, adaugam untul si frisca lichida, amestecam repede, apoi punem din nou pe foc pana cand caramelul e topit complet. Lasam sa se raceasca, apoi il turnam peste inghetata care e la congelator. Dam din nou la rece pentru 20 minute, dupa care punem restul de inghetata ramasa amestecata cu zeama de lamaie si "uitam" de ea in congelator. Eu am lasat o noapte.


Pentru blat: Am batut albusurile spuma tare. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, apoi am pus uleiul si le-am incorporat cu albusurile. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o in ploaie peste compozitie. Aceasta din urma am impartit-o in doua. Intr-una din parti am pus cacaua si am omogenizat si cu ajutorul a doua pungi de umplut am facut cercuri ca in imagine, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Am dat la cuptorul preincalzit la 180° pana cand a trecut testul scobitorii. Am lasat blatul pana a doua zi, l-am stropit cu doua linguri de coniac, apoi am rasturnat inghetata peste el. L-am acoperit cu bezeaua pe care am facut-o mixand albusurile spuma tare impreuna cu zaharul putin cate putin. Am dat totul la cuptorul preincalzit la 200° pentru 5 minute, atat cat bezeaua sa isi schimbe culoarea.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Baked Alaska" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

Geanina87 1

16.06.2014, 20:20

Nu, daca ai un cuptor electric bun si setezi temperatura la 200°C.Daca nu ai incredere, poti folosi un pistol cu gaz

Ancutsa 1

04.05.2017, 10:00

Foarte frumos!

Geanina87 1

09.05.2017, 10:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata cu ciocolata si vanilie