Tort Ganache

de Lily_Musat in Torturi, 6 Ian 2011 | 7637 vizualizari

 

Este cel mai bun tort din cate am mancat. Este foarte multa munca la el dar merita din plin.DELICIOS!

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE BLAT DE CACAO
  • 5 ouă 
  •  90 gr zahăr
  • 50 gr nuci
  • 25 gr cacao
  • 85 gr făina
  •  2 lingurițe praf de copt
  • un praf de sare
  • INGREDIENTE PENTRU BLATUL DE VANILIE  
  • 8 ouă
  • 170 g zahăr
  • 2 linguri de ulei
  • 4 linguri apă calduta
  • 150 g făina
  • 3 lingurițe praf de copt
  • 1 esență de vanilie
  • un praf de sare
  • INGREDIENTE CREMA GANACHE
  • 200 ml frișcă lichidă 
  • 100 g ciocolată cu lapte 
  • 100 g ciocolata amaruie 
  • 200 gr nuci
  • INGREDIENTE CREMA DE VANILIE   
  • 500 ml lapte
  • 60 g de făină 
  • 140 g zahăr 
  • 1 esență de vanilie 
  • 140 g unt 
  • un praf de sare    
  • Pentru ornat
  • Frisca Hulala 1 cutie  de 200 gr 
  • nuci macinate, cateva bucati de nuci jumatati
  •  bomboane din orez expandat roz si albe
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ganache:

Prepararea blatului de cacao


Albusurile se bat bine cu zahar si un praf de sare, se incorporeaza pe rand si galbenusurile, dupa care se pun si nucile macinate.Faina, cacaoa și praful de copt amestecate in prealabil se adauga la compozitia pregatita. Intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hartie de copt se pune compozitia pregatita si se coace la 180 de grade C timp de 25 minute.


Prepararea blatului de vanilie


Ouale intregi se amesteca cu zaharul, apa calduta si o priza de sare si se amesteca cu mixerul pana cand observam ca compozitia devine ca o spuma.Adaugam uleiul,vanilia si faina amestecata cu praful de copt in prealabil. Dupa aceea se imparte aluatul in 2 parti egale si se coc doua foi, intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 30 x 32 cm.Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade C si se coace cca 15 minute.Se lasa sa se raceasca acoperit cu un prosop.Dupa ce sa racit blatul, se taie pe lung in fasii de 5 cm.


Diametrul pe care blatul de vanilie trebuie sa il aiba este de 26 cm.Dupa aceea se lasa la rece 1 ora.


PREPAREAREA CREMEI GANACHE

In bain marie se topeste ciocolata in frisca lichida.Dupa topirea completa se lasa la racit, apoi se bate cu mixerul.Se adauga nucile macinate.Crema ganache o folosim sa ungem fasiile de blat de vanilie, pe care le rulam pana cand ajungem la circumferinta blatului de cacao.


PREPARARE CREMA DE VANILIE


Amestecam zaharul cu faina,sarea si laptele intr-o cratita si se lasă să fiarba, amestecand continuu, pana ce devine ca o budinca, apoi se ia de pe foc si se adauga vanilia.Dupa ce sa racit crema o amestecam cu cu untul pe care il lasam la cald sa fie moale.


MONTAREA TORTULUI


Se taie blatul de cacao in 2 parti egale si jumatate din crema de vanilie se pune pe blatul de jos, se ia cu grija inelul format din blatul de vanilie si se pune peste blatul de cacao si crema de vanilie.


Se pune peste blatul de vanilie si ce mai a ramas din crema de vanilie apoi se pune ce-a de-a doua jumatate de blat din cacao peste.


ORNAREA


Se bate frisca si se pune pe tort, se decoreaza cu nuci macinate pe margine, deasupra se pun cateva jumatati de nuci si bomboane din orez expandat.

 

TIPS-URI

1

Este foarte important ca sa folositi tavi de dimensiunile pe care eu le-am folosit, deoarece riscati sa nu va iasa blatul de vanilie la dimensiunea blatului de cacao, in circumferinta (26 cm).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Bucataras Medi 1

07.01.2011, 13:09

frumos si gustos................felicitari!..............

epurasha2bb 1

12.01.2011, 12:11

excelent! foarte ingenios si rezultatul final merita munca! la multi ani sotului! e un fericit!

babi5 1

29.09.2013, 14:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort Minnie pregatit cu dragoste de Liliana pentru fetita ei!