Tort cu finetti

de luminita20_2006 in Torturi, 28 Mai 2009 | 30873 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
        Crema:
  • 300 gr finetti, crema de alune
  • 200 gr unt
  • 4 kiwi
  • 200 gr frisca
       Sirop:
  • 50ml apa
  • 100 gr apa
  • esenta de vanilie  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu finetti:

Blat: se bat albusurile spuma se adauga zaharul, pana cand se face bezea.  Apoi se adauga galbenusurile, unul cate unul si dupa ce s-au incorporat se adauga faina, la fel cate o lingura. Intr-o tava tapetata cu hartie se adauga compozitia si se da la cuptor 30 min.

Crema: finetti si untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Se bat cu mixerul. Separat se bate frisca, se incorporeaza jumate din frisca in crema de fineti. Primul blat se insiropeaza (50 ml apa cu 100 gr zahar si un pic de esenta de migdale), se pune crema si feliile de kiwi apoi al doilea blat. Se orneaza cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu finetti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura