Tortul meu si al mamei

de Rocsi in Torturi, 18 Dec 2010 | 3476 vizualizari

 

Daca joi tot a fost ziua mea si maine este si ziua mamei, azi am facut un tort...este un tort de post (ca mama posteste ),dar cu siguranta gustos(zic cu siguranta ca inca nu l-am degustat)abia maine ...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti simpli
  • 1 litru lapte de soia cu cafea(eu am vrut simplu,dar cum doar cu cafea era l-am luat asa..dar am gustat din el si era delicios)
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 2 linguri si jumatate faina alba
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura margarina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 portocala
  • 1 mana visine fara samburi
  • 400 ml frisca vegetala
  • colorant rosu
  • ornamente margarete dr.oetker
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura zahar pudra cu gust de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul meu si al mamei:

Se ia o tava rotunda de tort detasabila.


se inveleste in folie alimentara.


intr-o cana punem apa,esenta de vanilie si zaharul pudra cu gust de vanilie si facem siropul.


asezam un rand de biscuti si ii insiropam.


punem 500 ml lapte de soia pe foc la fiert.


amestecam plicul de budinca cu 2 linguri de zahar si putin din laptele pus la fiert.


amestecam bine si cand fierbe laptele,turnam budinca si o invartim 1 minut pe foc.


portocala o decojim si o desfacem feliute.


o taiem cubulete mici si turnam peste budinca calda de ciocolata.


incorporam bine si punem budinca peste primul rand de biscuiti,uniform.


asezam al 2 lea rand de biscuiti si ii insiropam.


punem si cealalta jumatate de lapte de soia la fiert.


adaugam faina cu celelalte 2 linguri de zahar ,zaharul vanilat si cateva linguri din lapteele de pe foc.


cand laptele fierbe,punem acel amestecam de faina si invartim pana se ingroasa la fel ca budinca.


o luam de pe foc si incorporam margarina.


visinele le taiem bucatele si le adaugam peste crema.


turnam crema calda peste al 2lea rand de biscuiti.


mai asezam si ultimul rand de biscuiti,il insiropam si il lasam sa se raceasca.


dupa ce se raceste se ia un platou si il rasturnam.


desprindem folia si o aruncam.


batem frisca vegetala pana devine tare.


imbracam tortul in frisca si ornam dupa preferinte...


pofta buna!!!


maine vin si cu feliuta si va invit pe toate sa va servesc!!!va astept!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul meu si al mamei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

adry88 1

21.05.2011, 16:01

ce superb la multi ani amandurora

alba_zori 1

15.02.2013, 13:44

ia uite ce tortulet am gasit la tine,super bun si pentru mine cu lapte de soia,eu in fiecare zi beau lapte de soia si il folosesc si la dulciuri,cu aroma de cafea e foarte buna,te felicit pentru acest tort,sper sa mai faci asa ceva,e poate cel mai frumos dintre ale tale,te pup

Rocsi 1

15.02.2013, 22:01

Multumesc mult alba Zori..Mai am doua torturi de post tot cu lapte de soia.Ziua mea si a mamei cade in post si incerc mereu sa fac un tortulet de post..Ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu struguri rosii si crema de iaurt.