Savarine

de RuxyRux in Prajituri, 2 Iun 2013 | 9414 vizualizari

 

By Miha....nu degeaba i-am spus eu acestei fete dragi "regina prajiturilor" ...chiar este din plin...multumesc din suflet draga mea...e o savarina exceptionala...am avut un succes nebun cu ea......se fac extrem de rapid, din ingrediente relativ putine...si dispar din farfurie cu viteza sunetului :))))...mi-am permis cateva mici modficari in special la sirop deoarece evit zaharul caramelizat( desi imi place de nu mai pot ) Fotogafiile nu-s cele mai frumoase...se pare ca m-a lasat aparatul de fotografiat......

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • vanilie
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • vanilie
  • esenta de portocale
  • esenta de rom
  • 50 ml rom
  • Frisca:
  • 300 ml frisca batuta cu 1 lingura de zahar si cu vanilie
  • gem de capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Eu nu am avut forme speciale si atunci am folosit-o pe cea de briose din silicon.


Din cantitate ies 12 savarine.


Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat si zaharul si am mixat in continuare pana s-au intarit( ca la bezele), am adaugat galbenusurile, apoi pesmetul lingura cu lingura si faina. Gata de pus in forme!


Formele le-am clatit, le-am asezat in tava de cuptor si am pus cu lingura compozitia.


Le-am copt pentru 30 de minute la 180 de grade. Le-am scos le-am lasat sa se raceasca si le-am taiat in doua.


Siropul l-am pregatit amestecand intr-un ibric, apa cu zaharul si aromele apoi cu romul. L-am racit imediat.


Am insiropat partea de jos a savarinei, am asezat frisca, am insiropat partea de sus, am asezat-o peste frisca si apoi am acoperit cu un strat fin de gem de capsuni( puteti renunta la el daca nu va place)


Sunt o minunatie!


http://www.dulciurifeldefel.ro/savarina-cu-pesmet/

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

Tuxedo 1

06.01.2014, 02:54

draga mea, scumpa mea, le-am facut si am uitat sa-ti spun! intai sa-i multumim lui Miha pt reteta nu? au iesit ceva de groaza de bune! le-am facut de 3 ori pana acum si parca as mai face o portie, eu am facut di 8 oua, iti dai seama! portie dubla ca la mine nu tine doar dintr-o portie !
Te tzuuc!

RuxyRux 1

12.01.2014, 23:07

Ma bucur din suflet draga mea Chiar au fost minunate

claudiaO 1

13.05.2014, 19:58

arata super ...am trecut si eu reteta la favorite...ca sa o execut intr-o zi ...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tocana de opintici-reteta de post!

de abetina 3

ieri la 22:42

 Tocana de cocosei americani!

de abetina 3

ieri la 22:35

Dovlecei pane

ieri la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Savarine