Savarine

de RuxyRux in Prajituri, 2 Iun 2013 | 8834 vizualizari

 

By Miha....nu degeaba i-am spus eu acestei fete dragi "regina prajiturilor" ...chiar este din plin...multumesc din suflet draga mea...e o savarina exceptionala...am avut un succes nebun cu ea......se fac extrem de rapid, din ingrediente relativ putine...si dispar din farfurie cu viteza sunetului :))))...mi-am permis cateva mici modficari in special la sirop deoarece evit zaharul caramelizat( desi imi place de nu mai pot ) Fotogafiile nu-s cele mai frumoase...se pare ca m-a lasat aparatul de fotografiat......

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • vanilie
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • vanilie
  • esenta de portocale
  • esenta de rom
  • 50 ml rom
  • Frisca:
  • 300 ml frisca batuta cu 1 lingura de zahar si cu vanilie
  • gem de capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Eu nu am avut forme speciale si atunci am folosit-o pe cea de briose din silicon.


Din cantitate ies 12 savarine.


Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat si zaharul si am mixat in continuare pana s-au intarit( ca la bezele), am adaugat galbenusurile, apoi pesmetul lingura cu lingura si faina. Gata de pus in forme!


Formele le-am clatit, le-am asezat in tava de cuptor si am pus cu lingura compozitia.


Le-am copt pentru 30 de minute la 180 de grade. Le-am scos le-am lasat sa se raceasca si le-am taiat in doua.


Siropul l-am pregatit amestecand intr-un ibric, apa cu zaharul si aromele apoi cu romul. L-am racit imediat.


Am insiropat partea de jos a savarinei, am asezat frisca, am insiropat partea de sus, am asezat-o peste frisca si apoi am acoperit cu un strat fin de gem de capsuni( puteti renunta la el daca nu va place)


Sunt o minunatie!


http://www.dulciurifeldefel.ro/savarina-cu-pesmet/

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

Tuxedo 1

06.01.2014, 02:54

draga mea, scumpa mea, le-am facut si am uitat sa-ti spun! intai sa-i multumim lui Miha pt reteta nu? au iesit ceva de groaza de bune! le-am facut de 3 ori pana acum si parca as mai face o portie, eu am facut di 8 oua, iti dai seama! portie dubla ca la mine nu tine doar dintr-o portie !
Te tzuuc!

RuxyRux 1

12.01.2014, 23:07

Ma bucur din suflet draga mea Chiar au fost minunate

claudiaO 1

13.05.2014, 19:58

arata super ...am trecut si eu reteta la favorite...ca sa o execut intr-o zi ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Savarine