Prajitura cu iaurt si fructe

de DulciuriSiNuNumai in Prajituri, 26 Ian 2013 | 37146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • -6 oua
  • -8 linguri cu varf faina
  • -200 g zahar
  • -30 ml apa rece
  • -30 ml ulei
  • -20 g cacao
  • -1 plic praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • -400 g iaurt (16 linguri)
  • -300 ml frisca lichida
  • -15 g gelatina
  • -3 kiwi
  • -2 portocale
  • -1 compot ananas
  • -4 linguri zahar
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si fructe:

Pentru blat:

Se separara albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu uleiul la fel cum procedam la maioneza. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si apa si se mixeaza pana ce spuma devine lucioasa. Peste albusuri se toarna galbenusurile si se amesteca usor cu o spatula de jos in sus. Se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa si se cerne peste compozitia de albusuri si galbenusuri. Se tapeteaza o tava de 24x36 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute. Se scoate tava si se lasa blatul sa se raceasca bine in tava.

Pentru crema:

Intr-un bol se amesteca iaurtul cu zaharul. Va sfatuiesc sa folositi un iaurt bun, de calitate.

Separat se pune la hidradat gelatina in 150 ml zeama de compot rece timp de 10 minute. Apoi se topeste la foc mic sau la bain marie. Atentie gelatina trebuie doar sa se dizolve, daca amestecul fierbe atunci isi va pierde proprietatile.

Se lasa gelatina la racit si intre timp se bate frisca bine. Se incorporeaza gelatina in amestecul de iaurt si se omogenizeaza bine. 

Apoi se adauga frisca amestecand usor cu o spatula de jos in sus. Se da crema la frigider pana cand taiem fructele in bucatele mici. Eu am folosit 2 fructe kiwi, o portocala mare si 3-4 rondele de ananas din compot. Se adauga fructele in crema si se ansambleaza prajitura.

Se taie blatul in doua. Se insiropeaza primul blat cu zeama de compot de ananas, se intinde crema si se aseaza al doilea blat care se insiropeaza si acesta. Se da la frigider pentru minim 4 ore si apoi se orneaza cu frisca si fructe.  

O prajiturica usoara, racoritoare si tare gustoasa. In plus este si aspectuoasa, culorile variante tentandu-te parca sa o incerci.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

DulciuriSiNuNumai 1

30.01.2013, 02:31

da f buna si usoara!

Valclaudia 1

09.02.2013, 08:24

ce-mi place!

ionela2682 1

09.04.2013, 16:46

Ce fain arata!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake la rece