Ruladă cu gem

de elucubratiiculinare in Prajituri, 15 Oct 2012 | 2910 vizualizari

 

Un desert foarte apreciat de toată lumea.
Foarte ușor, nu pot să spun că este de făcut, dar merită întotdeauna.
Această rețetă (antică de când lumea) nu-mi aparține, dar am citit de mult pe un forum câteva sfaturi care de data aceasta le-am urmat și sigur o să vă ajute și pe voi.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă,
  • 4 linguri zahăr,
  • 4 linguri făină,
  • 4 linguri ulei,
  • o linguriță esență de vanilie,
  • un borcan gem,
  • 100 g ciocolată.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă cu gem:

Separăm ouăle. Într-un castron batem bine gălbenușurile cu uleiul. În alt castron batem albușurile cu un praf de sare și adăugăm treptat zahărul. Adăugăm albușurile peste gălbenușuri și amestecăm ușor cu o lingură de sus în jos. Adăugăm făina și amestecăm ușor cu o lingură. Adăugăm esența de vanilie și amestecăm Compoziția se pune într-o tavă tapetată cu hârtie pergament.


Tava folosită este cea de la aragaz și are 25 x 35 cm. Se dă la cuptor pentru 10-12 minute la 190 grade C. Trebuie să stăm cu ochii pe ea pentru că se poate arde foarte ușor (eu am reușit să o rumenesc un pic :)


Când este gata se acoperă cu un șervet de bucătărie udat și stors bine ( șervetul trebuie să fie ceva mai mare decât tava). Se răstoarnă pe un blat de bucătărie. Se înlătura hârtia pergament și se unge cu gem pe toată suprafața. Se rulează ușor ajutându-ne de șervet pentru a strânge rulada bine. Se pune pe un platou și se ornează cu ciocolată topită.


Eu am pus și o linguriță de unt când am topit ciocolată să fie un pic mai cremoasă. Se lasă să se răcească și se taie cu un cuțit ascuțit bine.


Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

15.10.2012, 22:54

Foarte buna!

adry88 1

16.10.2012, 09:39

buna tare

elucubratiiculinare 1

16.10.2012, 15:51

multumesc tuturor pt aprecieri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveti picanti pentru burgeri

de Ksenya 5

la 10:23

Brownie cu mascarpone si piure de dovleac

de oanapl 6

ieri la 22:08

Cheesecake cu caise si oreo

de Rocsi 9

ieri la 21:57

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de caise