Prajitura Greta Garbo

de - TABITA - in Prajituri, 3 Mar 2013 | 8804 vizualizari

 

O prajitura excelenta.
Mi-a placut cum a iesit.
Multumesc Toamna07 pentru reteta.:-*

 

INGREDIENTE

Foi
  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 25 g drojdie proaspata
  • un varf de cutit sare
  • coaja rasa de lamaie
Umplutura
  • 500 g gem de caise
  • 400 g alune macinate
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Decor
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • o lingura de smantana lichida sau frisca lichida
  • o lingurita de unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Greta Garbo:

Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat.


Am adaugat untul la temperatura camerei, cele doua oua, pe rand, si am amestecat bine.


Am adaugat laptele caldut, coaja de lamaie, faina si praful de sare.


Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute.


Aluatul pufos l-am impartit in 4 parti egale.


Am uns tava cu unt si am inceput sa montez prajitura punand o prima foaie peste care am intins o parte din gem ,am presarat din amestecul de alune cu zahar si am continuat cu cealalta foaie,si tot asa pana la ultima care ramane curata. Lasam tava cu prajitura la cald timp de 30 de minute sa dospeasca si apoi o dam la cuptor preincalzit timp de o ora la foc potrivit.


Glazura lucioasa se toarna peste prajitura rece si se pregateste la cuptorul cu microunde punandu-se toate ingredientele intr-un castronel si amestecand in ea, din 30 de secunde in 30 de secunde, pana cand s-a format un sos gros.

 

TIPS-URI

1

Eu am pus alune, dar in general se pun nuci macinate.

2

Pentru glazura se poate folosi ciocolata de menaj, lapte si unt, formand un sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Panacris 1

26.09.2013, 08:12

- TABITA - 1

26.09.2013, 10:20

Cris

Krystyan Trendy 1

21.12.2013, 15:23

ce prajitura buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Greta Garbo"