Savarine

de iri_iri in Prajituri, 11 Noi 2013 | 5769 vizualizari

 

......am incercat si eu sa fac savarine ca tare mai era siteul plin cu ele si era pacat sa nu le incerc .Reteta am preluat-o de la JamilaCuisine pentru carevreau sa ii multumesc.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de savarine avem nevoie de:
  • o cana de faina,
  • 150 ml lapte cald,
  • 3 linguri de ulei,
  • 2 oua,
  • un plic de drojdie uscata,
  • o lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • Pentru sirop avem nevoie de:
  • 500 ml apa,
  • 150 gr de zahar
  • o fiola de esenta de rom.
  • Pentru frisca avem nevoie de
  • 400 gr de smantana bine scursa
  • o cana de zahar.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

La prepararea savarinelor vom face astfel: pentru inceput se vor dizolva drojdia si zaharul in 50 ml lapte, dupa care se va adauga peste faina. Apoi se va adauga restul de lapte, ouale batute, sarea si uleiul amestecand cu o lingura, astfel formandu-se o compozitie moale. Se va lasa compozitia sa creasca pana ce isi va dubla volumul.


Cat aluatul creste pregatim formele pentru savarine (in cazul meu acestea fiind de briose), ungandu-le cu ulei si apoi se vor tapeta bine cu faina.


Dupa ce aluatul este crescut luam cu ligura si umplem formele pana la jumatate, lasandu-le apoi sa creasca cam 20 de minute in forme. Se vor pune la cuptor bine incins pentru 25 de minute pana vor deveni maronii deasupra dupa care se vor lasa sa se raceasca .


Cat se coc savarinele se pregateste siropul: se fierbe apa cu zaharul si apoi se adauga esenta.


Cand sunt reci savarinele, li se vor taia capacul si se vor insiropa foarte bine. Separat vom bate smantana cu zaharul pana vom obtine frisca cu care vom umple savarinele asezandu-le la fiecare apoi capacul. Eu am adaugat si pe capac frisca neavand altceva prin casa mai bun.


Se vor lasa la rece pana a doua zi pentru a intra bine siropul in savarine.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

11.11.2013, 20:00

Ce faine ti-au iesit

nadea68 1

11.11.2013, 20:50

anca_rm 1

12.11.2013, 10:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Savarine