Fursecuri de toamna

de epurasha2bb in Prajituri, 22 Oct 2010 | 3572 vizualizari

 

toamna cu frunze ruginii si bocancei ....am adus-o la noi in farfurie!

 

INGREDIENTE

  • pt.aluatul alb:
  • 1 albus,
  • 1 ceasca de zahar,
  • 1 ceasca de faina,
  • cateva picaturi esenta de vanilie,
  • aprox 40 g unt moale;
  • pt.aluatul maroniu:
  • 1 galbenus,
  • 1 lingura lapte,
  • 1 ceasca zahar,
  • 1 ceasca jumate faina,
  • 1 praf de scortisoara,
  • 1 praf de cacao pudra,
  • 1 lingurita coaja rasa de gutuie,
  • 1 lingurita miez de seminte de dovleac copt,
  • pt.crema de nuci:
  • miezul de la cateva nuci,
  • miezul de la un mar copt si cateva lingurite de sirop de dulceata de visine.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri de toamna:

Se fac 2 aluaturi separat, unul alb si unul maro, amestecand pur si simplu ingredientele.Se intind 2 foi pe masa de lucru presarata cu faina.Se taie cu grija cu un cutit mic cu varf ascutit forme de frunze, se aseaza pe tava cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins.Din aluatul maroniu am facut si un bocancel, modeland coca maro cu grija, apoi am facut marginile si siretul din coca alba, apoi dam la rece putin , apoi asezam bocancelul in tava sustinut pe margini de nuci (in coaja lor de lemn) ca sa nu se inmoaie de la caldura si sa se strice forma.Se scoate si se umple cu crema de nuci sau cu dulceata de gutui.Posibilitatile sunt infinite!


Crema de nuci se face simplu macinand miezul nucilor si mixand apoi cu miezul de la un mar rosu mare copt si cu dulceata de visine/gutuie.Cu un sprit /punga de ornare am facut vinisoare la frunze cu crema de nuca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de toamna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Sylvia 1

27.10.2010, 12:03

Eu iti tin pumnii

Cris2711 1

02.03.2011, 18:42

deosebit

epurasha2bb 1

17.03.2011, 09:04

Sylvia sa-i tii ! multumesc frumos fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Chec cu iaurt si nuci